Skip to main content

Στην Καλαμαριά το Σάββατο το τρίτο Πανελλήνιο Αντάμωμα Μικρασιατών - Το πρόγραμμα

Εβδομήντα σύλλογοι θα συμμετέχουν σε μία εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή στις 2 Ιουλίου στην Καλαμαριά.

Στην Καλαμαριά θα ανταμώσουν μικρασιάτες από κάθε γωνία της Ελλάδος το Σάββατο 2 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, εβδομήντα σύλλογοι θα συμμετέχουν σε μία εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή «Μία θάλασσα μνήμες…και γινήκαμε όλοι ένα».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου Καλαμαριάς, το 3ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Μικρασιατών θα ξεκινήσει στις 10:30 το πρωί στην πλαζ Αρετσούς, με την επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες κατά τη μικρασιατική εκστρατεία (1919-1922). Αμέσως μετά θα γίνει η παράδοση λαβάρου και της εικόνας του ανταμώματος από τον δήμαρχο Καλαμάτας στον δήμαρχο Καλαμαριάς.

Το απόγευμα στις 19:00 στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς, θα πραγματοποιηθεί πατινάδα με παραδοσιακές ορχήστρες, ενώ η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί με τους 1.400 χορευτές, που θα παρουσιάσουν χορούς, ενώ θα ακουστούν και τραγούδια από τις αλησμόνητες πατρίδες, στο γήπεδο του Απόλλωνα Καλαμαριάς στις 20:30.

Η συνάντηση των Μικρασιατών διοργανώνεται από τον δήμο Καλαμαριάς, με την Οργανωτική Ομάδα του επετειακού προγράμματος εκδηλώσεων «Καλαμαριάς 1922-2022,  ε συνεργασία με την Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Προσφύγων Μικρασιατών Ν. Κρήνης η «Αγία Παρασκευή», τον Προοδευτικό Σύλλογο Αρετσούς και Δέρκων, τον Σύλλογο Κουριωτών δήμου Καλαμαριάς ο «Ταξιάρχης» και τον Σύλλογο Κατιρλιωτών «Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος».