Skip to main content

Στην Καλαμάτα ψήφισε για τις εκλογές ο Αλέξης Χαρίτσης

O υπουργός επισήμανε ότι είναι πρώτη φορά που το κράτος καλείται να οργανώσει τετραπλές εκλογές. Έχει κινητοποιηθεί το σύνολο του κρατικού μηχανισμού

Στο 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, και στα εκλογικά τμήματα 135Α και 135Β, ψήφισε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξανδρος Χαρίτσης για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σε δηλώσεις του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο κ. Χαρίτσης επισήμανε ότι είναι η πρώτη φορά που το κράτος καλείται να οργανώσει τετραπλές εκλογες και ότι έχει κινητοποιηθεί το σύνολο του κρατικού μηχανισμού. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και υπενθύμισε πως λόγω των τετραπλών εκλογών, για την αποφυγή συνωστισμού, αλλά και για τη διευκόλυνση του έργου των δικαστικών αντιπροσώπων, οι ψηφοφόροι ψηφίζουν σε δύο γειτονικά τμήματα, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο ίδιος έκανε λόγο για μια κρίσιμη πολιτική διαδικασία για την Ευρώπη, που είτε θα γίνει πιο δημοκρατική είτε θα πάψει να υπάρχει, καθώς οι ευρωπαϊκοί λαοί καλούνται να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις -όπως ανέφερε - κρίσιμη και για την τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε να εκφραστεί η βούληση των πολιτών.