Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στην κυκλοφορία η αναπλασμένη οδός Δεσπεραί (φωτο)

Άνοιξε σήμερα η οδός Δεσπεραί, καθώς ολοκληρώνοντας οι εργασίες ανάπλασης στην περιοχή. Εργασίες μόνο σε τμήμα της Μανουσογιαννάκη.

Προς ολοκλήρωση βαίνει η ανάπλαση στο τρίγωνο της Δεσπεραί, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

Σήμερα άνοιξε η οδός Δεσπεραί, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάπλασης, ενώ το προηγούμενο διάστημα είχαν δοθεί στην κυκλοφορία και οι οδοί Δαγκλή και Διαλέττη.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Βιώσιμης Κινητικότητας και Πρασίνου Σωκράτη Δημητριάδη, μένουν μόνο να ολοκληρωθούν οι εργασίες σε ένα τμήμα της περιοχής από τη Μανουσογιαννάκη προς τη Δεσπεραί.

Όπως δήλωσε στη Voria.gr, ο εργολάβος είχε σταματήσει τις εργασίες για λίγες μέρες και είχε σηκώσει τα μηχανήματα, λόγω της 84ης ΔΕΘ. Εντός των ημερών θα ξεκινήσει εκ νέου προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο.



Η ανάπλαση των οδών Δαγκλή, Διαλέττη και Δεσπεραί, στην 1η Δημοτική Κοινότητα, είναι ένα έργο προϋπολογισμού άνω των 1,17 εκατ. ευρώ, το οποίο πραγματοποιήθηκε με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Στο πλαίσιο του ίδιου έργου αναπλάστηκαν ακόμη οι οδοί Θεοτοκά, Μανουσογιαννάκη, Νικοτσάρα και Δ. Μαργαρίτη.

Κατά τις εργασίες αποξηλώθηκαν τα πλακόστρωτα και επιστρώθηκαν με τσιμεντοκυβόλιθους και πλάκες πεζοδρομίου. Επίσης έγινε πλήρης αποκατάσταση του ασφαλτικού τάπητα με μία στρώση νέου σε όλες τις οδούς, εκτός της Δαγκλή, όπου έγινε επίστρωση με τσιμεντοκυβόλιθους. Παράλληλα, τοποθετήθηκαν νέα παγκάκια και σταντ ποδηλάτων στην οδό Θεοτοκά και αποτρεπτικά εμπόδια στις περιοχές που δημιουργούνται τα νέα πεζοδρόμια για την αποφυγή παράνομης στάθμευσης.