Skip to main content

Στην κυκλοφορία τμήμα του κάθετου άξονα Θεσσαλονίκης-Σερρών-Προμαχώνα

Με το συγκεκριμένο τμήμα, μήκους 5 χιλιομέτρων, ολοκληρώνεται η κατασκευή των νέων τμημάτων του κάθετου άξονα «Θεσσαλονίκης – Σερρών – Προμαχώνα».

Σε κυκλοφορία παραδίδεται σήμερα στις 11 το πρωί, το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Θεσσαλονίκης-Σερρών-Προμαχώνα από τον ανισόπεδο κόμβο Λευκώνα μέχρι τον κόμβο Κάτω Χριστού, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Εγνατία Οδός ΑΕ.

Με το συγκεκριμένο τμήμα, μήκους 5 χιλιομέτρων, ολοκληρώνεται η κατασκευή των νέων τμημάτων του κάθετου άξονα «Θεσσαλονίκης – Σερρών – Προμαχώνα», μήκους 96 χιλιομέτρων. Ο εν λόγω κάθετος άξονας αποτελεί το νοτιότερο τμήμα του Πανευρωπαϊκού Διαδρόμου ΙV (Βερολίνο – Πράγα - Βουδαπέστη - Σόφια - Θεσσαλονίκη) και βασική σύνδεση του οδικού δικτύου της Ελλάδας με τη Βουλγαρία.

Εκ των 96 χιλιομέτρων του, τα 79 κατασκευάστηκαν και αποδόθηκαν από την «Εγνατία Οδός Α.Ε.» στην κυκλοφορία τμηματικά από το 2001 έως και σήμερα, με διατομή τετράϊχνου αυτοκινητοδρόμου, αποτελούμενη από δύο λωρίδες κυκλοφορίας και Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) , στο πλαίσιο 14 εργολαβιών, συνολικού προϋπολογισμού 465 εκατ. ευρώ (με Φ.Π.Α.). Τα υπόλοιπα 17 χλμ του κάθετου άξονα είχαν κατασκευαστεί στο παρελθόν και διαθέτουν δύο λωρίδες κυκλοφορίας χωρίς ΛΕΑ.