Skip to main content

Στην Κωνσταντινούπολη ο Τσίπρας - Συναντάται με Ερντογάν

Η διμερής συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο Πρόεδρο, θα πραγματοποιηθεί στις 18:00, στην Κωνσταντινούπολη.

Στην Παγκόσμια Ανθρωπιστική Σύνοδο του ΟΗΕ στην Κωνσταντινούπολη σήμερα θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στο περιθώριο της Συνόδου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Η διμερής συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο, θα πραγματοποιηθεί στις 18:00, ενώ στο επίκεντρό της αναμένεται να βρεθεί η εφαρμογή της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας για την διαχείριση των προσφυγικών ροών.

Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης, στη συνάντησή του με τον κ. Ερντογάν, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να του επισημάνει τη σημασία της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών και τον καθοριστικό ρόλο που παίζει στην αποτελεσματική διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα ζητήσει τη συνέχιση της ελληνοτουρκικής συνεργασίας στο πλαίσιο αυτό, προκειμένου η συμφωνία να λειτουργεί και να αποδίδει.

Πέραν του ζητήματος της συμφωνίας, θα συζητηθούν και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, με τις ίδιες πηγές να αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός θα θέσει τα ζητήματα της τουρκικής στρατιωτικής δραστηριότητας και παραβιάσεων στο Αιγαίο.
 
Ωστόσο, θα αναφερθεί και σε τομείς ελληνοτουρκικής συνεργασίας, σε συνέχεια του πρόσφατου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας στη Σμύρνη, τον περασμένο Μάρτιο. Επιπλέον, στη συνάντηση θα συζητηθούν και οι περιφερειακές εξελίξεις.
  Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν στην Κωνσταντινούπολη, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας και ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Θεοδόσης Πελεγρίνης.