Skip to main content

Στην κορυφή του κόσμου η ομάδα «Infinite Racing» του Μαντουλίδη (vid)

Η μαθητική ομάδα «Infinite Racing» αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στον διαγωνισμό «F1 in Schools 2016» που έγινε στο Όστιν του Τέξας.

Την πρώτη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό «F1 in Schools 2016», που πραγματοποιήθηκε στο Όστιν του Τέξας, κατέλαβε η μαθητική ομάδα «Infinite Racing» των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη.

Με «όχημα» μία μινιατούρα αγωνιστικού της Formula 1 με μήκος 18 εκατοστών που τρέχει με 20 μέτρα το δευτερόλεπτο, η ομάδα «Infinite Racing» επικράτησε ανάμεσα σε 39 ομάδες από 23 χώρες. Μάλιστα, στον τελικό συμμετείχε επίσης ακόμα μία ελληνική ομάδα, η «Aeolus Racing» η οποία κατετάγη στην έβδομη θέση.

Η ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη έπαιξε σε συνολικά τρεις αγώνες. Στον πρώτο, που ήταν αγώνας αυτόματης εκκίνησης βγήκε δεύτερη, ενώ σημείωσε προσωρινό παγκόσμιο ρεκόρ με χρόνο 0.942 δευτερόλεπτα στα 20 μέτρα. Την ίδια θέση πήρε και στον δεύτερο αγώνα αντίδρασης. Ωστόσο, στον μεγάλο τελικό οι πέντε νέοι τα «έδωσαν όλα» και έφτασαν στην κορυφή του κόσμου.

Σημειώνεται πως η «Infinite Racing» είχε εξασφαλίσει τη θέση της στον παγκόσμιο τελικό του Όστιν μετά την πρώτη θέση που έλαβε τον Απρίλιο στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό σχεδιασμού, κατασκευής και δοκιμής μικρών μοντέλων αγωνιστικών αυτοκινήτων Formula 1.

Η ομάδα αποτελείται από τον μαθητή της Γ’ Λυκείου, Χάρη Κάλφα (είναι ο αρχηγός και έχει τον ρόλο του μηχανικού σχεδιασμού), τους μαθητές της Β’ Λυκείου Κυριάκο Θεοφανίδη (μηχανικός κατασκευής) και Στέλιο Μαυρομάτη (μηχανικός σχεδιασμού και σχεδιαστής γραφικών), τη μαθήτρια της Α’ Λυκείου Αγγελική Σαμαρά (υπεύθυνη προώθησης), και τη Βασιλεία Νιαβή (μηχανικός κατασκευής), που φέτος πέτυχε την εισαγωγή της στο Τμήμα Μηχανολόγων -Μηχανικών του ΑΠΘ.

Πριν το ταξίδι στις ΗΠΑ, η Βασιλεία μοιράστηκε στη Voria.gr την αγάπη της για τη μηχανοκίνηση και τους αγώνες της Formula 1. «Από την 1η Λυκείου ανέπτυξα μεγάλο ενδιαφέρον για τη μηχανοκίνηση και κυρίως τα μονοθέσια της F1, που έχουν μια μοναδική δομή και μπορούν να πιάσουν μεγάλες ταχύτητες. Τότε αποφάσισα να περάσω στη συγκεκριμένη σχολή και τα κατάφερα στις φετινές Πανελλαδικές. Όνειρό μου είναι να γίνω μηχανικός σε κάποια ομάδα της F1», είπε η Β.Νιαβή.

Η μητέρα της, Χριστίνα Βαλιάνου, δήλωσε πολύ περήφανη για τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας στην οποία συμμετέχει η κόρη της. «Είναι τεράστια η χαρά μας, εύχομαι ο Θεός να την οδηγήσει στην πορεία που έχει επιλέξει, που είναι η μηχανοκίνηση και κυρίως η Formula 1. Έχει μεγάλη σιγουριά και αυτοπεποίθηση και είναι πολύ εργατικό κορίτσι», ανέφερε.

Στο «F1 in Schools», έναν από τους πιο δημοφιλείς διαγωνισμούς τεχνολογίας στον κόσμο, συμμετείχαν συνολικά 39 μαθητικές ομάδες από όλο τον κόσμο. Η ομάδα «Infinite Racing» συμμετείχε με τρία μοντέλα, δύο αγωνιστικά και ένα εκθεσιακό, που κόστισαν περίπου 7.500 ευρώ (το συνολικό κόστος της παρουσίας στον διαγωνισμό ανέρχεται σε περίπου 25.000 ευρώ).

Όλες οι ομάδες θα παρακολουθήσουν στις 21-23 Οκτωβρίου το Grand Prix της Formula 1 στο Όστιν, μια χορηγία των διοργανωτών του διαγωνισμού.

Δείτε βίντεο από την τελετή απονομής: