Skip to main content

Στην Κορσική σήμερα ο Μητσοτάκης για τη MED7 -Συνάντηση με Μακρόν

Πριν την έναρξη της MED7 θα συναντηθεί στις 4 το απόγευμα με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. Στο επίκεντρο ελληνοτουρκικά και εξοπλιστικά

Στην Κορσική μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συμμετάσχει στην Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη (MED7).

Πριν την έναρξη της MED7 θα συναντηθεί στις 4 το απόγευμα με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. Στην ατζέντα των θεμάτων των δύο ανδρών θα είναι τα εξοπλιστικά και η προκλητικότητα της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο. 

«Η Τουρκία εξακολουθεί να έχει χρόνο στη διάθεσή της για να αποφύγει τις κυρώσεις, να κάνει ένα βήμα πίσω και να χαράξει πορεία εξόδου από αυτήν την κρίση», επισημαίνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε άρθρο του στο οποίο αναλύει τις ελληνικές θέσεις στο διεθνές ακροατήριο και δημοσιεύεται ταυτόχρονα στις εφημερίδες The Times, Frankfurter Allgemeine Zeitung, και Le Monde.

«Η επιλογή είναι ξεκάθαρη. Η Τουρκία μπορεί να συνεργαστεί και να βρει κοινό έδαφος, ή μπορεί να συνεχίσει να συμπεριφέρεται ως ο επιτιθέμενος, παίζοντας παιχνίδια εντυπώσεων στις παρυφές της Ευρώπης, και να πληρώσει ένα σημαντικό οικονομικό τίμημα για τη συμπεριφορά της. Μπορεί να επιλέξει εάν η Ελλάδα θα αποτελέσει γέφυρα ή εμπόδιο για την εταιρική σχέση και την πρόοδο» τονίζει.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

15:00 (τοπική ώρα) Συνάντηση με εκπροσώπους της ελληνικής Κοινότητας Cargese της Κορσικής

16:00 Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν

17:30 Συμμετοχή του πρωθυπουργού στην Ολομέλεια της Μεσογειακής Διάσκεψης που διεξάγεται υπό την προεδρία του κ. Μακρόν

19:30 Κοινή Συνέντευξη Τύπου

20:45 Επίσημο δείπνο