Skip to main content

Στην Κρήτη την Τετάρτη κλιμάκια της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ

Κλιμάκια της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής, θα μεταβούν στα Χανιά, για να πραγματοποιήσουν αυτοψία στις περιοχές που επλήγησαν.

Δύο κλιμάκια αποτελούμενα από βουλευτές και τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας θα βρεθούν αύριο στην Κρήτη για να πραγματοποιήσουν αυτοψία στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία.

Ειδικότερα, το πρώτο κλιμάκιο θα μεταβεί στα Χανιά υπό τον συντονισμό της κ. Ντόρας Μπακογιάννη και το δεύτερο στο Ηράκλειο και το Ρέθυμνο υπό τον συντονισμό του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., Λευτέρη Αυγενάκη.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ενημερωθούν από τους κατοίκους και τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης για την έκταση των ζημιών.

Σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία τονίζει ότι η Κυβέρνηση οφείλει να λάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες για την άμεση στήριξη των εν λόγω περιοχών και να συνεργαστεί αποτελεσματικά με τις τοπικές αρχές για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση των υποδομών που καταστράφηκαν».

Την ίδια ημέρα, κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής, αποτελούμενο από τους Β. Κεγκέρογλου, Γ. Μανιάτη, Β. Έξαρχο και Γ. Οικονομίδη θα επισκεφθεί επίσης πληγείσες περιοχές στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Στις 09:30 θα έχει συνάντηση στο δημαρχείο Πλατανιά με τον δήμαρχο Ι. Μαλανδράκη, ενώ στις 13:00 θα συναντηθεί με τον αντιπεριφερειάρχη Α. Βουλγαράκη.

Σύμφωνα με το ΚΙΝΑΛ, η αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν σε υποδομές, γεωργικές εκμεταλλεύσεις κι επιχειρήσεις τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη και η λήψη μέτρων ανακούφισης των πληγέντων είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας για το Κίνημα Αλλαγής.