Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Στην ουρά για τα rapid test στη Νεάπολη–Μόνο 50 τεστ θα κάνει ο ΕΟΔΥ

Η αναμονή έχει προκαλέσει εκνευρισμό σε πολλούς κάτοικους της Νεάπολης, όπως και ο μικρός αριθμός των τεστ που θα διενεργηθούν.

Στην αναμονή από νωρίς το πρωί βρίσκονται κάτοικοι της Νέαπολης προκειμένου να υποβληθούν σε rapid test για τον κορωνοϊό από τον ΕΟΔΥ στο ΚΑΠΗ της οδού Κουντουριώτου, στον δήμο Νεάπολης - Συκεών.

Τα μόλις 50 νούμερα για αντίστοιχο αριθμό τεστ εξαντλήθηκαν γρήγορα και οι περισσότεροι από τους εκατοντάδες κατοίκους που έσπευσαν στο ΚΑΠΗ στις 09.00, που ανακοινώθηκε ότι θα ξεκινήσουν τα τεστ, έφυγαν άπραγοι.

Η αναμονή έχει προκαλέσει εκνευρισμό σε πολλούς κάτοικους, όπως και ο μικρός αριθμός των τεστ που θα διενεργηθούν.

Σημειώνεται ότι το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα έπρεπε να ξεκινήσει τα τεστ από τις 9.00 το πρωί αλλά έως τις 10.30 δεν είχε προσέλθει στον χώρο του ΚΑΠΗ της Νεάπολης το κλιμάκιο, καθώς βρισκόταν στο ΚΑΠΗ στην περιοχή των Συκεών.

Λίγο πριν τις 11 το πρωί τελικά προσήλθε το κλιμάκιο στο χώρο του ΚΑΠΗ για τη διενέργεια των τεστ.

Ο δήμαρχος Νέαπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης ζήτησε από τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα τη διενέργεια περισσότερων τεστ.

Ωστόσο, όπως του αναφέρθηκε στον δήμαρχο, ο μικρός αριθμός οφείλεται στο ότι τα τεστ γίνονται για δειγματοληπτικούς λόγους ώστε να εκτιμηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι μόλις 50 τεστ διενεργήθηκαν και χθες από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο συγκεκριμένο ΚΑΠΗ και πάλι κάτοικοι που είχαν σπεύσει δεν κατάφεραν να εξεταστούν.