Skip to main content

Στην Πάτρα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετά το ύποπτο κρούσμα για κορωνοϊό

Αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην αντιπεριφέρεια Αχαΐας. Συναγερμός σήμανε νωρίτερα για ύποπτο κρούσμα του ιού.

Στην Πάτρα βρίσκεται κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας και υπεύθυνο για θέματα δημόσιας υγείας της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Χαράλαμπο Μπονάνο.

Νωρίτερα είχε σημάνει συναγερμός όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, καθώς διακοσμίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο ένας 40χρονος, ο οποίος εξετάζεται ως ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εν λόγω άνδρας έφτασε χθες στην Πάτρα με πλοίο από την Ιταλία.

Ο άνδρας, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, υπεβλήθη σε τεστ γρίπης που βρέθηκε θετικό, ωστόσο αναμένεται να τεθεί σε 48ωρη καραντίνα προκειμένου να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο να έχει νοσήσει από τον κορωνοϊό.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, ανέφερε ότι γίνεται διαχείριση ενός περιστατικού, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

«Τα μέλη του κλιμακίου του ΕΟΔΥ συναντήθηκαν σήμερα με τους επόπτες δημόσιας υγείας και μας ενημέρωσαν για τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να πάρουμε, ενώ αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια Αχαΐας», ανέφερε ο κ. Χαράλαμπος Μπονάνος.

Στη σύσκεψη αυτή, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, θα γίνει αναλυτική ενημέρωση όλων όσοι δραστηριοποιούνται στο λιμάνι της Πάτρας, προκειμένου να δοθούν οδηγίες για τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να λαμβάνονται ενάντια στον κοροναϊό.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο Χαράλαμπος Μπονάνος, σχετικά με την αυριανή σύσκεψη, «τα πάντα πρέπει να γίνονται με σοβαρότητα και πρωτίστως με την γνώμη των ειδικών».

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας είναι ένα από τα 13 νοσοκομεία αναφοράς της χώρας για τον κορωνοϊό και διαθέτει ειδικό θάλαμο.