Skip to main content

Στην Περιφέρεια... διανυκτέρευσαν τα αγριογούρουνα-μασκότ της Θεσσαλονίκης (vid)

Οι... μόνιμοι πλέον κάτοικοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης εντοπίστηκαν το πρωί της Δευτέρας να τριγυρνούν στο προαύλιο της Περιφέρειας.

Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο κτήριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επί της Βασιλίσσης Όλγας στη Θεσσαλονίκη, όταν τα δύο αγριογούρουνα - μασκότ της πόλης, αποφάσισαν να διανυκτερεύσουν στο κτήριο.

Οι... μόνιμοι πλέον κάτοικοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης, που τις τελευταίες ημέρες κάνουν περαντζάδες στην ευρύτερη περιοχή, εντοπίστηκαν το βράδυ της Κυριακής να τριγυρνούν γύρω από το κτήριο. Υπάλληλοι της Περιφέρειας που πήγαν στις 7.00 το πρωί να ανοίξουν τα γραφεία, τα είδαν να βολτάρουν στους κήπους του προαύλιου, με αποτέλεσμα να σφραγιστεί η κεντρική πόρτα.

Θεσσαλονίκη: Αγριογούρουνα έφτασαν μέχρι τη Χαριλάου (φωτο)

Νέα περαντζάδα από αγριογούρουνα στην ανατολική Θεσσαλονίκη (φωτο)

Άμεσα ενημερώθηκε η Δράση για την Άγρια Ζωή και το δασαρχείο και αρμόδιοι δασικοί υπάλληλοι έσπευσαν στο σημείο για να τα πιάσουν και να τα επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον. Ωστόσο τα αγριογούρουνα βρήκαν τη λύση και κυριολεκτικά... έφυγαν από την πίσω πόρτα. Να σημειωθεί πως ο συναγερμός στην Περιφέρεια έληξε περίπου στις 10, οπότε οι υπάλληλοι μπήκαν κανονικά στο κτήριο.



Όπως αναφέρει στη Voria.gr ο εθελοντής στη Δράση για την Άγρια Ζωή, Στέλιος Γερονυμάκης, τα αγριογούρουνα φαίνεται να έχουν πλέον εξοικειωθεί τόσο με τα αυτοκίνητα όσο και με τους ανθρώπους και οι επιδρομές τους εκτιμάται πως οφείλονται στα φαγητά που αφήνουν φιλόζωοι στις περιοχές για αδέσποτες γάτες και σκύλους. «Τα ζώα αυτά έχουν τρομακτική νοημοσύνη, περισσότερη από πολλά σκυλιά» σημειώνει ο κ. Γερονυμάκης, παροτρύνοντας τους πολίτες να μην τα πλησιάζουν καθώς είναι απρόβλεπτη η συμπεριφορά τους.

Για όσους πάντως... ορέγονται τα άγρια ζώα σημειώνει πως η χρήση όπλου σε κατοικημένη περιοχή είναι παράνομη και συνιστά να αποφεύγουν τέτοιες σκέψεις.

Δείτε σχετικό βίντεο από τη χθεσινή τους επίσκεψη: