Skip to main content

Στην Πολίχνη φιλοξενούνται περίπου 130 Παλαιστίνιοι ακτιβιστές

Περίπου 130 Παλαιστίνιοι ακτιβιστές με 80 ασθενοφόρα που ξεκίνησαν από την Αγγλία και ανασυγκροτήθηκαν στο Βέλγιο, βρίσκονται από το Σάββατο το βράδυ στην πόλη της Θεσσαλονίκης και φιλοξενούνται στο κ
Περίπου 130 Παλαιστίνιοι ακτιβιστές με 80 ασθενοφόρα που ξεκίνησαν από την Αγγλία και ανασυγκροτήθηκαν στο Βέλγιο, βρίσκονται από το Σάββατο το βράδυ στην πόλη της Θεσσαλονίκης και φιλοξενούνται στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του δήμου Πολίχνης.

Αφού πέρασαν με κόρνες και σειρήνες από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης της Θεσσαλονίκης, συγκεντρώθηκαν μεταξύ του Λευκού Πύργου και του ξενοδοχείου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ», σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν το λαό της Θεσσαλονίκης, για τη δύσκολη καθημερινή ζωή των Παλαιστινίων, στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Παροικίας Θεσσαλονίκης, Σόντκι Ασόκι, τα ασθενοφόρα είναι πλήρως εξοπλισμένα και μεταφέρουν επίσης φαρμακευτικό υλικό, για τους κατοίκους της Γάζας.

Οι Παλαιστίνιοι ακτιβιστές αναμένεται να αναχωρήσουν από τη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα. Στη συνέχεια, θα περάσουν στην Τουρκία, στη Συρία, στην Ιορδανία, ενώ τελικός σταθμός της πρωτοβουλίας τους είναι να φτάσουν στην Αίγυπτο, απ’ όπου θα προσπαθήσουν να περάσουν στη Λωρίδα της Γάζας.