Skip to main content

Γενοκτονία Ποντίων:Στην προσφυγομάνα Καλαμαριά ο Μητσοτάκης ανήμερα της επετείου

Ο πρωθυπουργός ενέταξε στο πρόγραμμά του συμβολική επίσκεψη στον δήμο Καλαμαριάς, όπου θα κάνει ανακοινώσεις και για ένα σημαντικό έργο υποδομής.

Στην έδρα του ποντιακού στοιχείου της Θεσσαλονίκης, την Καλαμαριά, θα βρεθεί αύριο Τετάρτη το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προτού μεταβεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», που αποτελεί και το κεντρικό σημείο αναφοράς της επίσκεψής του στην πόλη.

Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, στο δημαρχείο της Καλαμαριάς, όπου θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο, Γιάννη Δαρδαμανέλλη, με την ευκαιρία της επετείου της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, που τιμάται στις 19 Μαΐου.

Εκτός από τα μηνύματα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας, ο πρωθυπουργός αναμένεται να συζητήσει με τον κ. Δαρδαμανέλλη και τα σημαντικά έργα στον δήμο Καλαμαριάς, ενώ μαθαίνουμε ότι θα υπάρχουν και ανακοινώσεις για μια από τις πολυετείς εκκρεμότητες σε ένα συγκεκριμένο έργο υποδομής της περιοχής, η ολοκλήρωση του οποίου αποτελεί πάγιο αίτημα όλων των διοικήσεων του δήμου τις τελευταίες δυο δεκαετίες.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» όπου θα γίνουν ανακοινώσεις σχετικές με την ανάπτυξή του και τα έργα που ολοκληρώθηκαν και εξελίσσονται εκεί. Η επίσκεψη θα γίνει στις 20.00'.

Το οριστικό πρόγραμμα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη αύριο είναι ακόμη υπό διαμόρφωση.