Skip to main content

Στην τακτική Δικαιοσύνη παρέπεμψε η Βουλή τον Παπαντωνίου

Ο πρωήν υπουργός Άμυνας θα παραπεμφθεί για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία αποφασίστηκε η μη άσκηση δίωξης του πρώην υπουργού, Γιάννου Παπαντωνίου τόσο για το πιθανό αδίκημα της απιστίας κατά του δημοσίου όσο και για εκείνο της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Ο πρώην υπουργός θα παραπεμφθεί στον εισαγγελέα για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Πιο συγκεκριμένα, η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε:

- για το αδίκημα της απιστίας κατά του δημοσίου τη μη άσκηση δίωξης του Γιάννου Παπαντωνίου λόγω παραγραφής του

- για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα την παραπομπή των 6 υποθέσεων στον αρμόδιο εισαγγελέα και τη μη άσκηση δίωξης από την ίδια λόγω αναρμοδιότητάς της.

Με αυτή την απόφαση ουσιαστικά επικυρώθηκε η πρόταση του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής που είχε συσταθεί κατόπιν αιτήματος της κυβερνώσας πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τον περασμένο Μάρτιο και η οποία παραπέμπει τον κ. Παπαντωνίου στην τακτική Δικαιοσύνη.

Κατά της άσκησης δίωξης για το ενδεχόμενο αδίκημα της απιστίας κατά του δημοσίου, τάχθηκαν 250 βουλευτές από τη δικομματική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κι όπως φάνηκε από τις τοποθετήσεις των εισηγητών τους η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Ένωση Κεντρώων, έναντι 27 βουλευτών που ψήφισαν υπέρ της άσκησης δίωξης.

Για την ενδεχόμενη τέλεση του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, κατά της άσκησης δίωξης στον κ. Παπαντωνίου τάχθηκαν κατά τη μυστική ψηφοφορία 202 βουλευτές έναντι 32 που τάχθηκαν υπέρ της άσκησης δίωξης από τη Βουλή.

Σημειώνεται ότι από την ψηφοφορία αποχώρησε το ΚΚΕ, έχοντας εκδώσει ανακοίνωση με την οποία τόνιζε την ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης για όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα.