Skip to main content

Στο ουζερί του Μήτσου η Γιάννα Αγγελοπούλου με γυναίκες της Θεσσαλονίκης

Η πρόεδρος της Επιτροπής Ελλάδα 2021 έκανε μία βόλτα στην ιστορική αγορά και γευμάτισε με επιτυχημένες γυναίκες της πόλης.

Μία βόλτα στο Καπάνι αλλά και γεύμα με γυναίκες εκπροσώπους του κοινοβουλίου και της οργάνωσης Women Act είχε το μεσημέρι της Παρασκευής η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη που βρίσκεται από το πρωί στη Θεσσαλονίκη.

Αφού έκανε μία βόλτα στην ιστορική αγορά, η κ. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη επέλεξε την ταβέρνα-ουζερί του «Μήτσου» για να συναντηθεί κατόπιν δικής της πρόσκλησης με γυναίκες που είναι από ή διαμένουν στη Θεσσαλονίκη και έχουν αφήσει το στίγμα τους στην πολιτική ή κοινωνική τους καριέρα.

«Η πρόσκληση μπορεί να ήταν δική μου αλλά εμένα με τιμάει ότι την αποδέχτηκαν όλες αυτές οι δυναμικές γυναίκες, οι γυναίκες οι επιτυχημένες που έχουν περάσει από πολλούς αγώνες και έχουν σταθεί» ανέφερε σε χαλαρό κλίμα σε δηλώσεις της προς δημοσιογράφους. Και πρόσθεσε: «Εγώ προσωπικά, που υπήρξα και μέλος της Βουλής, με συγκινεί να βλέπω γυναίκες, που είμαι σίγουρη ότι τα κατάφεραν μόνες τους και με τη βοήθεια του κόσμου. Κι αυτό θυμίζει για άλλη μια φορά ότι τα πραγματικά τείχη της Πολιτείας είναι στο επίπεδο των ανθρώπων που τους τιμάει ο κόσμος και τους αναδείχνει σε ένα αξίωμα. Είναι χαρά μου που είμαι στη Θεσσαλονίκη γιατί την έχω περάσει και την έχω ζήσει σαν φοιτήτρια, κι όποιος έχει κάνει φοιτητής εδώ, ξέρει τι εννοώ κι είναι χαρά μου να προλάβω να βγω με γυναίκες που όχι μόνο είναι επιτυχημένες αλλά έχουν περάσει πολλές φορές δια πυρός και σιδήρου για να πετύχουν και συνεχίζουν κάθε μέρα για να αποδείξουν πολλές φορές τα αυτονόητα. Τις δυνατότητές τους, τις ικανότητές τους και το μέχρι πού μπορούν να φτάσουν. Γι αυτό με τιμάει η παρέα τους εδώ».



Η κ. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη συνομίλησε με περαστικούς καθώς και με τον ιδιοκτήτη της εναλλακτικής ταβέρνας.

Στην παρέα συμμετείχαν οι Έλενα Ράπτη και 'Αννα Ευθυμίου (Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ), οι Κατερίνα Νοτοπούλου και Δώρα Αυγέρη (Α' και Β' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ), η βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης του ΜέΡΑ 25, Κωνσταντίνα Αδάμου και η επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου. Επίσης, παρακάθισαν στο γεύμα, η πρόεδρος και συνιδρύτρια της Women Act Μαίη Ζαννή, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης Μαρία Καραγιάννη, η πρόεδρος του Καυτατζόγλειου σταδίου Καλυψώ Γούλα, η επιχειρηματίας Ελεάνα Βλάχου- Τζιτζικώστα, και η δικηγόρος Μαρίνα Καλαϊτζή.

Διαβάστε ακόμη: Αγγελοπούλου: Ο Τζιτζικώστας είναι ένας τολμηρός μεταρρυθμιστής