Skip to main content

Στην τελική ευθεία η μεγαλύτερη επένδυση στην Ελλάδα

Στην καλύτερη των περιπτώσεων το έργο στο Ελληνικό «θα βάλει μπρος» τον ερχόμενο Νοέμβριο - Δείτε το χρονοδιάγραμμα του έργου.
Στην τελική της ευθεία μπαίνει η υλοποίηση ενός από τα μεγαλύτερα επενδυτικά σχέδια στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες. Ο λόγος αφορά στο project του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό, για το οποίο η συνολική επένδυση αναμένεται ότι θα ξεπεράσει ακόμα και το δις ευρώ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, που έρχονται εν γνώσει της Voria.gr, το πραγματικό χρονοδιάγραμμα του έργου αυτή τη στιγμή και με βάση πάντα το καλό σενάριο, έχει ως εξής:
 
Α. η κρίσιμη απόφαση του ΣτΕ θα βγει τον Μάρτιο και
Β. οι τελικές αποφάσεις για την κατασκευή του καζίνο τον Οκτώβριο.
 
Τότε θα γίνει και η μεταβίβαση των μετοχών από το ελληνικό δημόσιο προς τη νικήτρια κοινοπραξία του έργου, οπότε εφόσον όλα πάνε καλά και πάντα στην καλύτερη των περιπτώσεων το έργο «θα βάλει μπρος» τον ερχόμενο Νοέμβριο. Υπάρχει ωστόσο πάντα ανοικτό και το ενδεχόμενο των επιπλέον και απρόβλεπτων καθυστερήσεων, που θα μπορούσαν να «πάνε» την ιστορία ακόμα πιο πίσω, αλλά όχι πιο πολύ από τις αρχές του 2019.
 
Σε ό,τι αφορά στους ρόλους εντός του έργου, όλα δείχνουν ότι σε αυτή την ιστορία ο όμιλος λειτουργεί περισσότερο ως fund manager. Άρα, έχει αναλάβει ως βασικό έργο να συγκεντρώσει τα απαραίτητα κεφάλαια, τουλάχιστον στο πρώτο στάδιο. Εννοείται ότι και ο ίδιος σε αυτή την πρώτη φάση θα συνεισφέρει ένα ποσό της τάξης των περίπου 50 εκατ ευρώ, το οποίο όσο θα περνά ο χρόνος θα μεγαλώνει.