Skip to main content

Στην τελική ευθεία οι έρευνες για το μεγάλο ξέπλυμα

Στο ΣΔΟΕ καταθέτει τις επόμενες ημέρες κεντρικό πρόσωπο των αθλητικών πραγμάτων της Θεσσαλονίκης, σχετικά με την υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος από αθλητικό παράγοντα της πόλης, που αποκάλυψε η Vo
Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι έρευνες του ΣΔΟΕ για τη μεγάλη υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος στη Θεσσαλονίκη. Όπως είχε αποκαλύψει πρώτη η Voria.gr,  αθλητικός παράγοντας της πόλης έχει βρεθεί τους τελευταίους μήνες στο στόχαστρο των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Οικονομικών, καθώς έχουν ανακαλυφθεί σε τραπεζικούς λογαριασμούς του «ύποπτα» ποσά.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η Voria.gr έχουν ανοίξει όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του εν λόγω παράγοντα, ενώ διερευνώνται διεξοδικά όλες οι δοσοληψίες του με συναλλασσόμενους. Τα πρώτα ευρήματα φανερώνουν, εκτός από τις σκοτεινές πτυχές της δραστηριότητάς του, τεράστια φοροδιαφυγή στην επίσημη επαγγελματική του ενασχόληση.  Εξάλλου, στην κατοχή του έχουν βρεθεί πολλά εξαργυρωμένα δελτία ΠΡΟ-ΠΟ, αλλά και κερδισμένα λαϊκά λαχεία, κάτι που φανερώνει την προσπάθειά του να δικαιολογήσει παράνομο πλουτισμό.

Από μέρα σε μέρα αναμένεται να καταθέσει σχετικά με την υπόθεση στο ΣΔΟΕ κεντρικό πρόσωπο του αθλητικού γίγνεσθαι της ποδοσφαιρικής Θεσσαλονίκης, καθώς και αρκετοί ιδιοκτήτες πρακτορείων ΠΡΟ-ΠΟ, στους οποίους φαίνεται να ήταν πελάτης ο εν λόγω παράγοντας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των δελτίων που βρέθηκαν στην κατοχή του.

Θέμα χρόνου θεωρείται λοιπόν το «κλείσιμο» της υπόθεσης, μετά από πολύμηνες έρευνες και η Voria.gr θα είναι η πρώτη που θα παρέχει ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.