Skip to main content

Κανένα θέμα με την επένδυση στον Άη Γιάννη- Στην τελική φάση οι άδειες

Μέχρι τέλος του έτους η έκδοση της οικοδομικής άδειας για το ξενοδοχείο. Μπαίνει και η τελευταία υπογραφή στην ΚΥΑ για τους όρους πολεοδόμησης.

Στην τελική φάση για την εκκίνηση της επένδυσης στον Άγιο Ιωάννη Σιθωνίας, εισέρχεται η «Μεντεκίδης Κατασκευαστική», καθώς δεν υπάρχει το παραμικρό θέμα με την αλλαγή της έκτασης που χαρακτηρίζεται ως δασική, όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα.

Η Voria.gr μίλησε με τον κ. Γεώργιο Μεντεκίδη ο οποίος δήλωσε ότι σήμερα – αύριο υπογράφεται και από τον πέμπτο κατά σειρά υπουργό η ΚΥΑ με την οποία εγκρίνονται οι περιβαλλοντικοί όροι και καθορίζονται οι όροι πολεοδόμησης.

Σε αυτή την έκταση των 253 στρεμμάτων, που απέκτησε η «Μεντεκίδης» το 2015 από το ΤΑΙΠΕΔ, το τμήμα που είναι χαρακτηρισμένο ως δασικό αντιστοιχεί σε 15 στρέμματα, αυτά που είχαν γίνει γνωστά εξ’ αρχής στην εταιρεία, βάσει των οποίων έγιναν και οι μελέτες , περιβαλλοντικές και πολεοδόμησης.

Όπως είπε ο κ. Μεντεκίδης, η εταιρεία, με την υπογραφή της ΚΥΑ, θα υποβάλει τη μελέτη για έκδοση οικοδομικής άδειας για το ξενοδοχείο που πρόκειται, σε πρώτη φάση, να κατασκευάσει, ενώ σε επόμενη χρονική φάση θα προχωρήσει στην κατασκευή του παραθεριστικού χωριού.

Οι εργασίες κατασκευής του ξενοδοχείου αναμένεται να αρχίσουν το 2018, ενώ βεβαίως είναι έτοιμες οι μελέτες για την έκδοση της σχετικής αδείας (αρχιτεκτονική, στατική και η/μ). Για το 5άστερο ξενοδοχείο των 200 δωματίων θα απαιτηθεί επένδυση της τάξης των 25 εκατ ευρώ.

Η εταιρεία δεν έχει ακόμη επιλέξει την αλυσίδα που θα αναλάβει την διαχείριση του ξενοδοχείου, αν και είναι σε επαφές με πολλές επιχειρήσεις του κλάδου.

Της κατασκευής του παραθεριστικού χωριού, που θα αποτελεί από περίπου 100-120 κατοικίες των 200 τ.μ. έκαστη, θα πρέπει να προηγηθεί η κατασκευή των απαραιτήτων υποδομών, δηλαδή της εγκατάστασης των δικτύων.