Skip to main content

Στην Τυνησία αύριο ο Νίκος Δένδιας - Θα παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής Γαλλοφωνίας

Ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει σε πάνελ με θέμα «Η Γαλλοφωνία του μέλλοντος», καθώς και στη διαδικασία εκλογής νέου γενικού γραμματέα του ΔΟΓ

Στην Τυνησία θα μεταβεί αύριο Σάββατο 19 Νοεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπου θα παραστεί στη 18η Σύνοδο Κορυφής του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας (ΔΟΓ), εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει σε πάνελ με θέμα «Η Γαλλοφωνία του μέλλοντος», καθώς και στη διαδικασία εκλογής νέου γενικού γραμματέα του ΔΟΓ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου αναμένεται να υιοθετηθεί και το Στρατηγικό Πλαίσιο του ΔΟΓ για την περίοδο 2023-2030.

Η Ελλάδα είναι πλήρες μέλος του ΔΟΓ από το 2006. Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών είχε συναντηθεί με τη γενική γραμματέα του ΔΟΓ Louise Mushikiwabo, στην Αθήνα, τον Ιούλιο του 2020, στο πλαίσιο επίσκεψής της στη χώρα μας.

Παράλληλα, στο περιθώριο της Συνόδου Koρυφής του ΔΟΓ, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου Dritan Abazović.