Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018
x

ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου Προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι ένα από τα θέματα των συνομιλιών είναι η κατάσταση στη Συρία.

Συνομιλίες με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος επισκέφθηκε στην Άγκυρα.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Tύπου του Ρώσου Προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ ένα από τα θέματα των συνομιλιών είναι η κατάσταση στη Συρία.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο Πεσκόφ υπογράμμισε ιδιαίτερα, ότι η επίσκεψη του Πούτιν στην Άγκυρα έχει αποκλειστικά ρεαλιστικούς στόχους.

«Η Ρωσία και η Τουρκία είναι χώρες που συνεργάζονται πολύ στενά, είτε αυτό αφορά εμπορική και οικονομική συνεργασία, είτε την συνεργασία στο στρατιωτικό και τεχνολογικό τομέα, είτε τον τομέα του πολιτισμού, ή στην υλοποίηση μακρόπνοων έργων» δήλωσε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι «είναι χώρες που συνεργάζονται σε ζητήματα που σχετίζονται με τις εγγυήσεις της περιφερειακής ασφάλειας, περιλαμβανομένης της Συρίας».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου προσέθεσε επίσης ότι στο πλαίσιο της επίσκεψης οι δύο ηγέτες «σε όλα αυτά τα ζητήματα θα συγχρονίσουν τα ρολόγια τους».

Οι συνομιλίες όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο TASS διεξάγονται σε διευρυμένη σύνθεση κεκλεισμένων των θυρών, και χωρίς την παρουσία των μέσων ενημέρωσης. Αναμένεται ότι το κύριο θέμα θα είναι ο συντονισμό δράσης στις ζώνες αποκλιμάκωσης της κρίσης στην Συρία.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ