Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022
x

ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΔΟΥΡΟ ΚΑΙ ΛΑΒΡΟΦ - ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας θα πραγματοποιήσει επίσημη διήμερη επίσκεψη στην Τουρκία - Ο Λαβρόφ θα συναντηθεί με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών

Στην Τουρκία θα βρίσκεται σήμερα Τετάρτη 8 Ιουνίου ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο μετά από πρόσκληση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας θα πραγματοποιήσει επίσημη διήμερη επίσκεψη στην Τουρκία, όπως ανακοίνωσε η τουρκική κυβέρνηση.

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα συζητηθούν όλες οι πτυχές των σχέσεων Τουρκίας-Βενεζουέλας και θα συζητηθούν βήματα για την ενίσχυσή τους», ανέφερε η τουρκική κυβέρνηση σε ανακοίνωση. Προστίθεται ότι η επίσκεψη γίνεται κατόπιν προσκλήσεως του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Οι δύο αρχηγοί αναμένεται επίσης να ανταλλάξουν απόψεις για περιφερειακά και παγκόσμια θέματα».

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο έχει πει κατ’ επανάληψη ότι θα επισκεφθεί την Τουρκία, μια από τις ελάχιστες χώρες παγκοσμίως με τις οποίες διατηρεί σχέσεις η Βενεζουέλα, εν μέσω των σκληρών κυρώσεων που της έχουν επιβάλει οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Όλο το πρόγραμμα

16:30 Επίσημη Τελετή Υποδοχής του Προέδρου της Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Νικολά Μαδούρο

16:45 Ιδιωτική συνάντηση Ερντογάν με τον κ. Nicolás Maduro Moros, στο Προεδρικό Συγκρότημα

17:45 Συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπειών

18:45 Τελετή Υπογραφής Συμφωνιών και Κοινή Συνέντευξη Τύπου

19:30 Επίσημο Δείπνο

Στην Άγκυρα βρίσκεται σήμερα και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, προκειμένου να συζητήσει με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τη δυνατότητα για την Ουκρανία να εξάγει τις καλλιέργειες σιτηρών που βρίσκονται επί του παρόντος αποκλεισμένες στα λιμάνια της.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ