Skip to main content

Στην Ξάνθη η Κόλλια-Τσαρουχά - Επισκέφθηκε σχολεία και στρατό

επισκέφθηκε το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο, όπου συναντήθηκε με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές του Εχίνου.

Στην Ξάνθη την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, μετέβη η υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, συνοδευομένη από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή. Εκεί παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Εχίνου Ξάνθης, ενώ κατόπιν συναντήθηκε με τις τοπικές αρχές. Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο, όπου συναντήθηκε με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές του Εχίνου.

Τέλος, η ΥΦΕΘΑ παρακολούθησε τη διεξαγωγή της τακτικής άσκησης εθνοφυλάκων, όπου διαπίστωσε το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης των Μονάδων εθνοφυλακής, το αξιόμαχο του προσωπικού και την πλήρη ετοιμότητα εκτέλεσης των αποστολών.

Τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου, η ΥΦΕΘΑ Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά μετέβη στο Δ' Σώμα Στρατού, όπου ενημερώθηκε από τον Στρατηγό Διοικητή του Δ' Σώματος Στρατού Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά επί των δραστηριοτήτων του επιχειρησιακού Σχηματισμού.

Μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Ο χώρος ευθύνης του Δ' Σώματος Στρατού δεν είναι ξένος για μένα, είναι οικείος, γιατί στο παρελθόν με την ιδιότητα της Υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης, τον έχω επισκεφθεί επανειλημμένα και με τιμάει που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας.

Αγαπητοί Αξιωματικοί και Στελέχη,

είναι αδιαμφισβήτητο, ότι εσείς, το ανθρώπινο δυναμικό είστε ο μεγαλύτερος πολλαπλασιαστής ισχύος. Είμαστε περήφανοι για το έργο που επιτελείτε, ενώ δικαιώνετε καθημερινά τις προσδοκίες του ελληνικού λαού.

Γνωρίζουμε ότι καθημερινά έρχεστε αντιμέτωποι με τον εχθρό και στέκεστε αγέρωχοι απέναντί του με το ρητό του εμβλήματος του Δ' ΣΣ "ΤΩ ΞΙΦΕΙ ΤΟΝ ΔΕΣΜΟΝ ΛΕΛΥΣΘΑΙ"».

Η ΥΦΕΘΑ συνομίλησε μέσω στρατιωτικού συστήματος τηλεδιάσκεψης με στρατεύσιμους, που υπηρετούν τη θητεία τους σε επιτηρητικό φυλάκιο της Ελληνοτουρκικής μεθορίου.

Κατόπιν, η ΥΦΕΘΑ παρακολούθησε βολή επίδειξης δυνατοτήτων άρματος LEO 2 HELL και επίδειξη οπλικών συστημάτων, κατά την οποία ενημερώθηκε για την άριστη κατάρτιση και τον επαγγελματισμό των στελεχών, όπως και για τις δυνατότητες των μέσων. Η ΥΦΕΘΑ εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πλήρη αξιοποίηση των αρμάτων, τα οποία είναι από τα πλέον σύγχρονα παγκοσμίως.

Την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018, η Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, επισκέφθηκε την έδρα του Στρατηγείου της XII Μηχανοκίνητης Μεραρχίας, όπου έλαβε ενημέρωση από τους αρμόδιους επιτελείς. Ακολούθως, η ΥΦΕΘΑ ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του διεθνούς αναγνωρισμένου Κέντρου Εξομοιωτών (ΚΕΞ) στο στρατόπεδο «ΚΑΝΔΗΛΑΠΤΗ».

Επόμενος σταθμός της ΥΦΕΘΑ ήταν η όριος γραμμή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, στο φυλάκιο «ΓΕΦΥΡΑΣ ΚΗΠΩΝ». Τέλος, μετέβη στο φυλάκιο «ΓΕΜΙΣΤΗΣ», όπου συνομίλησε με το προσωπικό και ενημερώθηκε για την σημαίνουσα αποστολή τους.