Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020
x

ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ PROJECT ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΘ

Με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Εξέφρασε τη στήριξή του στην ανάπλαση του Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης

Την στήριξή του στο project της ανάπλασης του Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, διατύπωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας, κατά τη σημερινή του συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο έργο ξεκίνησε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως είναι θετικό ότι από τον σχεδιασμό για την ανάπλαση προκύπτει ότι εξασφαλίζεται περισσότερος ελεύθερος δημόσιος χώρος προς χρήση από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε: Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo

Αναφερόμενος στην ακύρωση της 85ης ΔΕΘ, επισήμανε ότι η φετινή ακύρωση της ΔΕΘ δεν θα είναι ένα καίριο χτύπημα για τον θεσμό, παρόλο που οι οικονομικές απώλειες τόσο για την πόλη, όσο και για τον εθνικό εκθεσιακό φορέα, είναι σημαντικές.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι θα έπρεπε να υπάρχει καλύτερος προγραμματισμός στην διαδικασία της αναβολής της 85ης ΔΕΘ και ευχήθηκε να μην υπάρξει ξανά άλλη χρονιά με τέτοια κατάσταση, καθώς η ΔΕΘ είναι ένα μεγάλο γεγονός για όλη την χώρα.

«Θα μπορούσε να υπάρχει ένας καλύτερος προγραμματισμός, ακόμα και στην αναβολή της διαδικασίας, δεν υπήρξε διαβούλευση, έγινε μια ανακοίνωση ξαφνική της ματαίωσης, σωστή σε ό,τι αφορά το υγειονομικό σκέλος, αλλά πολύ προβληματική σε ό,τι αφορά την οικονομική ανάσα μιας πόλης που μετά το χτύπημα της πανδημίας περίμενε τη Διεθνή Έκθεση προκειμένου να μπορέσει να έχουν ένα στοιχειώδη τζίρο οι επιχειρήσεις, αλλά και οι εκθέτες που κάθε χρόνο προγραμματίζουν την παρουσία τους. Πενήντα εκατομμύρια (τόσο αποτιμάται η ζημιά από την ακύρωση της 85ης ΔΕΘ) για την πόλη είναι ένα σημαντικό ποσό, πέντε εκατομμύρια για τη ΔΕΘ-Helexpo είναι μια σημαντική ζημιά».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «λίγο αμήχανη» την παρουσία του στη ΔΕΘ-Helexpo, λόγω της ακύρωσης της 85ης Διεθνούς Εκθεσης, διότι, όπως είπε, «είναι η πρώτη φορά που έρχομαι να μιλήσω στη Διεθνή Εκθεση χωρίς να υπάρχει Διεθνής Εκθεση». Αναφερόμενος μάλιστα στην ομιλία που θα κάνει στις 19.00, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum, σε περιορισμένο ακροατήριο 50 ατόμων, λόγω κορονοϊού, ο κ. Τσίπρας σχολίασε: «Θα αισθανθώ λίγο σαν τους ποδοσφαιριστές που παίζουν στο γήπεδο με άδειες κερκίδες».

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, παρουσίασαν την πορεία των οικονομικών μεγεθών της εταιρείας και του εκθεσιακού κλάδου διεθνώς υπό το πρίσμα της πανδημίας.

Στο σημείο αυτό ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε σημαντική προσπάθεια για να στηριχτεί ο θεσμός της ΔΕΘ-Helexpo και να έχει τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα που είχε τα προηγούμενα χρόνια.

«Ας ευχηθούμε όλοι ότι αυτή η φετινή αναγκαστική ζημιά δεν θα αποτελέσει καίριο χτύπημα στην πορεία και την προοπτική της ΔΕΘ. Να μην μας ξαναβρεί άλλη χρονιά σε τέτοιες συνθήκες και του χρόνου να έχουμε μια πραγματική Διεθνή Έκθεση», είπε ο κ. Τσίπρας.

Στη συνέχεια πραγματοποίησαν μια λεπτομερή οπτικοακουστική παρουσίαση του σχεδίου της ανάπλασης, του ιστορικού των ενεργειών που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, αλλά και του προγραμματισμού των επόμενων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είπε ότι είναι σωστή η ιδέα να καθιερωθεί το πολιτικό Φόρουμ που γίνεται φέτος για πρώτη φορά.

Μετά τη συνάντηση ακολούθησε ξενάγηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αντιπροσωπείας βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε κομβικά σημεία του εκθεσιακού κέντρου, όπου η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo περιέγραψε επιτόπου το σχέδιο της ανάπλασης.

 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ