Skip to main content

Στήριξη από φορείς στη Νέα Τούμπα: Το ταχύτερο η έναρξη των έργων(vid)

Οι ιθύνοντες της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ πραγματοποίησαν συνάντηση με τους επικεφαλής του δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας.

Την πρόθεσή τους να ξεπεραστούν το ταχύτερο δυνατό τα διαδικαστικά ζητήματα για την έναρξη της υλοποίησης του έργου για τη «Νέα Τούμπα» και να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή το έργο εξέφρασαν σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και η αντιπεριφερειάρχης, Βούλα Πατουλίδου, σε συνάντησή τους με τους ιθύνοντες της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ.

Θανάσης Κατσαρής

Αρχικά να ευχαριστήσω τον δήμαρχο και τον περιφερειάρχη που ανταποκρίθηκαν αμέσως στο κάλεσμα της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη για να ξεκινήσουμε τις προεργασίες για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ.

Η συζήτηση που κάναμε ήταν σε καλό κλίμα και αμφότεροι δεσμεύτηκαν ότι θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό ώστε να αρχίσουν τα έργα όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Όχι απλά θα τρέξουμε, αλλά θα το τελειώσουμε μια ημέρα νωρίτερα από το γρηγορότερο.

Η δέσμευση τους συγκεκριμένα αφορά την εκμετάλλευση των χώρων του δήμου από τον ΠΑΟΚ κυρίως κατά τη διάρκεια των αγώνων και όταν δεν υπάρχουν αγώνες αυτοί οι χώροι να είναι στη διάθεση των κατοίκων της περιοχής. Η περιφέρεια μπορεί να λύσει κατασκευαστικά προβλήματα ή να μας βοηθήσει με προγράμματα που μπορεί να βγάλει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Μιλήσαμε για γενική ανάπλαση της περιοχής, σχεδόν ολόκληρο το τετράγωνο. Δεν μιλήσαμε για παράδειγμα για εξόδους στην περιφερειακή. Πρέπει πρώτα πρώτα να διασφαλίσουμε τους χώρους που χρειάζονται για τη δημιουργία του γηπέδου και μετά θα προχωρήσουμε και στα υπόλοιπα θέματα.

Γιάννης Μπουτάρης

Είναι πρώτη επίσημη συνάντηση που έγινε με τον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ την ΠΑΕ και την Περιφέρεια. Αναφερθήκαμε σε ορισμένα θέματα που από τώρα πρέπει να αρχίσουν να τρέχουν και γι αυτό αποφασίστηκε να γίνει μια μόνιμη επιτροπή από τεχνοκράτες και στελέχη του δήμου, για να διευκολυνθεί το έργο.

Πρέπει να δούμε τι θα γίνει με τα σχολεία και τα κολυμβητήρια για τα οποία μάλλον προβλέπεται κατεδάφιση για να φύγουν από εκεί που είναι αλλά θα το δούμε, είναι πολύ νωρίς, προφανώς θα γίνουν κάπου αλλού. Θα πάρουμε μια απόφαση η οποία θα είναι δεσμευτική για οποιοδήποτε επόμενη διοίκηση. Είναι πολλά θέματα που πρέπει να ξεπεραστούν για τη δημιουργία του νέου γηπέδου.

Απόστολος Τζιτζικώστας

Το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ είναι πολύ μεγάλο στοίχημα, όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη αλλά και για ολόκληρη τη Μακεδονία. Προσωπικά ο ίδιος αλλά και όλοι στην Περιφέρεια θα σταθούμε δίπλα στον ΠΑΟΚ για να ολοκληρωθεί αυτό το μεγάλο έργο. Αυτό το στοίχημα θα το κερδίσουμε. Το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα θα ανακοινώσουμε τα ονόματα της επιτροπής, ο πήχης είναι ψηλά αλλά θα τον περάσουμε.



Βούλα Πατουλίδου

Η διάθεση υπάρχει, τα προβλήματα είναι γνωστά και θα ξεπεραστούν γιατί πρέπει. Το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ είναι ο μεγαλύτερος μαγνήτης. Η έχουμε μια Θεσσαλονίκη που λέμε ότι είναι πρωτεύουσα των Βαλκανίων ή όχι. Πρωτεύουσα των Βαλκανίων χωρίς πολύ μεγάλο γήπεδο δεν νοείται, οπότε καλή μας αρχή και καλή δουλειά.