Skip to main content

Στήριξη από τον δήμο Θεσσαλονίκης σε άπορους και άστεγους

Διανομή προϊόντων τη Μεγάλη Τρίτη και Τετάρτη, ενώ την Κυριακή του Πάσχα θα παρατεθεί το Πασχαλινό εορταστικό γεύμα σε άπορους και άστεγους

Τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, στηρίζει ο δήμος Θεσσαλονίκης, εν όψει των εορτών του Πάσχα, αναπτύσσοντας δράσεις αλληλεγγύης.

Στο πλαίσιο των δράσεων θα πραγματοποιηθεί διανομή των προϊόντων θα γίνει τη Μεγάλη Τρίτη και Τετάρτη, ενώ την Κυριακή του Πάσχα θα παρατεθεί το Πασχαλινό εορταστικό γεύμα σε άπορους και άστεγους.

Αναλυτικά οι δράσεις:

Α. Δράση συλλογής προϊόντων, για την ενίσχυση των κοινωνικών υπηρεσιών-δομών  του Δήμου Θεσσαλονίκης

Δράση συλλογής παιχνιδιών ρούχων, λαμπάδων και παπουτσιών, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018, στην πλατεία Αριστοτέλους, πάνω από την οδό Μητροπόλεως, από τις 11:00 έως τις 14:00, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Όλοι μαζί για το παιδί».

Τη δράση με τίτλο «ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΥ ΝΟΝΟΣ», διοργανώνουν με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας και ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ. Στο σημείο θα στηθεί και μία μικρή γιορτή με εκπλήξεις και happenings για τα παιδιά.

Τα  δώρα που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν  σε παιδιά όλων των ηλικιών, που προέρχονται από οικονομικά αδύναμες οικογένειες, εξυπηρετούμενες από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Β.  Διανομή προϊόντων μακράς διαρκείας

Οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, έχουν συγκεντρώσει σημαντικές ποσότητες τροφίμων από δωρεές φορέων και επιχειρήσεων τροφίμων, τα οποία θα διανεμηθούν, μετά από ενημέρωση των δικαιούχων.

Η διανομή των προϊόντων θα γίνει τη Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου 2018 από τις ώρα 13:00 έως 15:00, στους χώρους των κατά τόπων Δημοτικών Κοινοτήτων για τους κατοίκους της 1ης, 3ης, 5ης Δημοτικής Κοινότητας και της Δημοτικής Ενότητας Τριανδρίας, ενώ για τους  κατοίκους της 4ης Δημοτικής Κοινότητας, θα γίνει την Μεγάλη Τρίτη 3 Απριλίου 2018. Η διανομή για τους κατοίκους της 2ης Δημοτικής Κοινότητας  θα γίνει την Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου και ώρα 13:00 έως 15:00, από το κτίριο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας επί της οδού Μοναστηρίου 53-55.

Γ. Διανομή πακέτων τροφίμων

Διανομή πακέτων με όλα τα απαραίτητα τρόφιμα για ένα γιορτινό τραπέζι σε 130 οικονομικά αδύναμες οικογένειες, καταγεγραμμένες στις κοινωνικές του υπηρεσίες, μετά από αντίστοιχη ενημέρωσή τους. Η δράση διοργανώνεται για 8η συνεχή χρονιά, από την αλυσίδα  καταστημάτων ΑΒ Βασιλόπουλος, σε συνεργασία με την  Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΜΠΟΡΟΥΜΕ».

Οι δικαιούχοι των καλαθιών θα τα παραλαμβάνουν από τα καταστήματα της ΑΒ Βασιλόπουλος την περίοδο:  Μ. Τρίτη 03/04/2018 και Μ. Τετάρτη 04/04/2018 αποκλειστικά.

Δ. Πασχαλινό εορταστικό γεύμα αλληλεγγύης

Το Πασχαλινό εορταστικό γεύμα θα παρατεθεί την Κυριακή του Πάσχα, 8 Απριλίου 2018 σε 700 άστεγους και άπορους συμπολίτες μας.

Το γεύμα θα δοθεί στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων “Μ. Αναγνωστάκης” του Δημαρχείου (Β. Γεωργίου Α΄1) και στον εξωτερικό χώρο του, από τις 12:00 με 14:00, κατά την διάρκεια του οποίου θα υπάρχει ψυχαγωγικό πρόγραμμα.