Skip to main content

Στήριξη επιχειρήσεων ζήτησε από τον Παπαθανάση ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ

Αποκατάσταση της βαριά τραυματισμένης καταναλωτικής εμπιστοσύνης και παροχή ρευστότητας ζήτησε ο Γιάννης Μασούτης από τον αρμόιδιο υπουργό.

Το πλάνο για την επανεκκίνηση της αγοράς και η συνεργασία μεταξύ των επιχειρηματικών φορέων και της Κυβέρνησης προς την κατεύθυνση του σχεδιασμού και υλοποίησης μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων, βρέθηκαν στο επίκεντρο κοινής διαδικτυακής συνεδρίασης ανάμεσα στον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκο Παπαθανάση και στον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Ελλάδος, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρηματιών, Τουρισμού και Ναυτιλίας και την Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης. 

Στην συνεδρίαση συμμετείχε ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μασούτης, ο οποίος παρουσίασε τις προτάσεις του ΕΒΕΘ για τη στήριξη των επιχειρήσεων, και τη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας, εν μέσω της πανδημίας αλλά και τα μέτρα που θα απαιτηθούν με το άνοιγμα της αγοράς και την επανεκκίνηση της οικονομίας για την ταχύτερη και ασφαλέστερη επάνοδο στην κανονικότητα.

Σύμφωνα με το ΕΒΕΘ τα δύο σημαντικότερα θέματα που οφείλει να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση μετά τη λήξη της υγειονομικής κρίσης και την επάνοδο της χώρας σε μια σχετική κανονικότητα είναι τα εξής: 

Η αποκατάσταση της βαριά τραυματισμένης καταναλωτικής εμπιστοσύνης 

η παροχή ρευστότητας στην πραγματική οικονομία 

Από την πλευρά του, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης, περιέγραψε τα χρηματοδοτικά εργαλεία, που σχεδιάζει η Κυβέρνηση, έτσι ώστε να στηρίξει την επιχειρηματικότητα, την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων και τις ιδιωτικές επενδύσεις.  

Παράλληλα, ο κ. Παπαθανάσης επαίνεσε τη συνεισφορά και το έργο του ΕΒΕΘ και όλων των Επιμελητηρίων, καθ΄όλη τη διάρκεια της πανδημίας, για τη γενικότερη συνεργασία και τις τεκμηριωμένες προτάσεις με τις οποίες διεκδίκησαν τη στήριξη της αγοράς, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “τα Επιμελητήρια μας έδειξαν το δρόμο”.