Skip to main content

Στήριξη φορέων της πόλης για την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας

Υποστηρικτές στην διεκδίκηση του θεσμού της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014 αποκτά καθημερινά ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Υποστηρικτές στην διεκδίκηση του θεσμού της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014 αποκτά καθημερινά ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Τελευταία, έχουν εκδηλώσει τη συμπαράστασή τους η Δ.Ε.Θ  Α.Ε, ο δήμος Θερμαϊκού, ο δήμος Βόλβης,  το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ανατόλια, η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και το Μουσείο Φωτογραφίας, η Ένωση Γυμναστών Βορείου Ελλάδος, ο Ποδηλατικός Όμιλος Βέλος, ο Σύλλογος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ηρακλής, οι Παλαίμαχοι Καλαθοσφαιριστές  Άρη και ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Θεσσαλονίκης.

Τη «στήριξη της υποψηφιότητας της Θεσσαλονίκης για τη φιλοξενία του θεσμού της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας (European Youth Capital)», εκφράζει η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης Α.Ε  η οποία δηλώνει ότι θα σταθεί αρωγός στην προσπάθειά της δημοτικής αρχής.

Άξιες ιδιαίτερης αναφοράς είναι και οι δεσμεύσεις τόσο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού όσο και του Μουσείου Φωτογραφίας τα οποία, ξέχωρα από την στήριξη της υποψηφιότητας, υπόσχονται να φιλοξενήσουν δράσεις του προγράμματος σε περίπτωση ευόδωσης των ενεργειών του δήμου Θεσσαλονίκης.

Συμπαραστάτες οι δήμοι Θερμαϊκού και Βόλβης

Με ψήφισμά του το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού δηλώνει πως «ο δήμος μας θα στηρίξει ηθικά τις πρωτοβουλίες του δήμου Θεσσαλονίκης στην πορεία μέχρι την υλοποίηση του έτους και θα συμμετέχει με όποιον τρόπο κρίνει πρόσφορο στις δράσεις του 2014». «Συναγωνιστές στην ίδια προσπάθεια» δηλώνουν και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου όπως φυσικά και ο δήμαρχος Βόλβης, κ. Γαλαμάτης, που εκφράζουν τη στήριξή τους, ενώ υπόσχονται ότι θα είναι στη διάθεση του δήμου Θεσσαλονίκης «σε οποιαδήποτε προκαταρκτική προετοιμασία για την επίτευξη του κοινού μας στόχου».