Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018
x

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: 34 ΕΚΑΤ. ΣΕ 14 ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ - ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Την οικονομική της στήριξη σε συνολικά 14 σχέδια υψηλού επιπέδου με στόχο την ταχύτερη εισαγωγή καινοτομίας στην αγορά ανακοίνωσε η Κομισιόν.

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα χρηματοδοτήσει με 34 εκατ.ευρώ 14 σχέδια υψηλού επιπέδου προκειμένου να εισαγάγουν ταχύτερα τις καινοτομίες τους στην αγορά, στο πλαίσιο της δράσης "Επιτάχυνση της Καινοτομίας" του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας (EIC).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση η Κομισιόν, στα έργα που επιλέγονται για χρηματοδότηση περιλαμβάνεται τεχνολογία ανακύκλωσης για την εισαγωγή καουτσούκ από ελαστικά "στο τέλος του κύκλου ζωής τους" στις γραμμές παραγωγής, σύστημα για τη θεραπεία της επίμονης κολπικής μαρμαρυγής, καθώς και εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που βελτιώνει την ποιότητα των βίντεο και περιορίζει την κίνηση βίντεο συνεχούς ροής στο διαδίκτυο.

Η δράση "Επιτάχυνση της καινοτομίας" αφορά ριζικά νέα, πρωτοποριακά προϊόντα, υπηρεσίες, διαδικασίες ή επιχειρηματικά μοντέλα που ανοίγουν νέες αγορές. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η δράση προσφέρει έως και 3 εκατ. ευρώ ανά σχέδιο σε κοινοπραξίες αποτελούμενες από 3 έως 5 εταίρους, οι οποίες περιλαμβάνουν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ), βιομηχανικούς φορείς, ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια και άλλους παράγοντες, όπως φυτώρια επιχειρήσεων, επενδυτές ή τον δημόσιο τομέα. Η εν λόγω δράση αφορά σχετικά ώριμες πρωτοποριακές τεχνολογίες, έννοιες και επιχειρηματικά μοντέλα που βρίσκονται κοντά στην αγορά, διευκρινίζεται.

Οι συμμετέχοντες έχουν επίσης πρόσβαση σε δωρεάν υπηρεσίες επιχειρηματικής καθοδήγησης και επιτάχυνσης. Στα 14 σχέδια τα οποία δικαιούνται υποστήριξη συμμετέχουν, σύμφωνα με την Κομισιόν, 59 εταίροι, μεταξύ των οποίων ΜΜΕ, βιομηχανικοί εταίροι, πανεπιστήμια και μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί από 18 χώρες.

Στη λίστα των δικαιούχων, που δημοσιοποίησε η ΕΕ και αφορούσε προτάσεις που υποβλήθηκαν μέχρι τις 31 Μαίου 2018 περιλαμβάνεται και το project «evaGuide» με συντονίστρια εταιρεία την ελληνική Telesto Information and Communication Technologies, ενώ μία από τους εταίρους θα είναι η επίσης ελληνική EXUS AE. Στο έργο συμμετέχουν και η βελγική ESSMA Services NV, καθώς και η αγγλική Crowd Dynamica International Limited.

Το έργο «evaGuide» αφορά σε μία πλατφόρμα διαχείρισης ασφαλείας που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων προσαρμοσμένες στρατηγικές εκκένωσης σε πραγματικό χρόνο για μεγάλους χώρους αθλητισμού όπως γήπεδα - στάδια αλλά και χώρους διασκέδασης.

Η ΕΕ θα ενισχύσει το συγκεκριμένο έργο με 1.674.487,50 ευρώ.

Ακόμη, μία ελληνική εταιρεία συμμετέχει ως partner σε project που υποβλήθηκε σε προηγούμενη φάση (21 Φεβρουαρίου 2018).

Συγκεκριμένα στο έργο «FrictionHarmonics», το οποίο αφορά συγκόλληση μεταλλικών υλικών με τη βοήθεια της τριβής συμμετέχει ως εταίρος η ελληνική IKH(I know-how), μαζί με τις αγγλικές Theta και TWΙ και την τουρκική Coskuno. Συντονίστρια εταιρεία του έργου είναι η γαλλική Vermon και η χρηματοδότησης από την ΕΕ ανέρχεται σε 2.191.242,13 ευρώ.

Δείτε τη λίστα με τους δικαιούχους εδώ
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ