Skip to main content

Ο ΟΠΑΠ στηρίζει το Γραφείο Νεότητας της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης

Ο ΟΠΑΠ μοίρασε αθλητικό υλικό σε παιδιά που συμμετέχουν στο Γραφείο Νεότητας, ενώ στέκεται αρωγός και στο έργο που υλοποιεί ο Σύλλογος Συνδρόμου Down.

Αθλητικό υλικό σε παιδιά που συμμετέχουν στο Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης μοίρασε ο ΟΠΑΠ σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο κτήριο της Μητρόπολης.

«Ο ΟΠΑΠ στηρίζει έμπρακτα όλη την ελληνική κοινωνία σε όλες τις εκφάνσεις της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του. Προσφάτως κινητοποιήσαμε 300.000 συμπολίτες μας που κατέβασαν την εφαρμογή για την ομάδα προσφοράς ΟΠΑΠ και έτσι συγκεντρώθηκαν 3,5 εκατομμύρια πόντοι που αμέσως ο ΟΠΑΠ μετέτρεψε σε χρήματα. Σίγουρα λοιπόν, δεν θα μπορούσε να λείπει από την τεράστια προσπάθεια που κάνει η Μητρόπολη στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα», τόνισε στη διάρκεια της εκδήλωσης ο Οδυσσέας Χριστοφόρου, επικεφαλής εταιρικών και ρυθμιστικών υποθέσεων του Οργανισμού.

Στην τελετή ήταν παρών και ο υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας πατήρ Βαρνάβας. Όπως είπε ο ίδιος, το γραφείο ενδιαφέρεται να ανοιχτεί όχι μόνο στους νέους της εκκλησίας αλλά σε όλη την κοινωνία.

Μέχρι τώρα το Γραφείο Νεότητας της Μητρόπολης απασχολεί περίπου 2.000 νέους όλων των ηλικιών οι οποίοι συμμετέχουν σε εθελοντικές αλλά και αθλητικές δράσεις.

Στήριξη στον Σύλλογο Σύνδρομου Down

Ο ΟΠΑΠ εξάλλου είναι αρωγός του σημαντικού έργου που πραγματοποιεί ο Σύλλογος Συνδρόμου Down. Ο κ. Χριστοφόρου ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του συλλόγου Σταύρο Τσιφλίκη, καθώς και από τα μέλη του, για τις δράσεις που αναπτύσσονται στο νέο του κτήριο. Εκεί λειτουργεί η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης με δυνατότητα φιλοξενίας 16 ατόμων, η οποία είναι η μοναδική σε ολόκληρη την Ελλάδα, ειδικά για άτομα με σύνδρομο Down. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

Ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος ιδρύθηκε από 22 οικογένειες το 1990 με την προτροπή της Χαρίκλειας Χατζησεβαστού, καθηγήτριας Παιδιατρικής Κλινικής Γενετικής ΑΠΘ. Πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη ομάδα γονέων με παιδιά με σύνδρομο Down στη χώρα και είναι φορέας παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας είναι δυναμικότητας 52 ατόμων, ενώ η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης διαθέτει οχτώ διαμερίσματα όπου θα μπορούν να μένουν 16 άτομα με σύνδρομο Down.