Skip to main content

Στήριξη Ορφανού σε Τζιτζικώστα: Συμφωνώ απόλυτα για τις πινακίδες

Τι είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης για το Σκοπιανό - «Η Συμφωνία των Πρεσπών αφήνει υπόλοιπα για τις επόμενες γενιές»

«Συμφωνώ απόλυτα με την απόφαση του Απόστολου Τζιτζικώστα να μην αλλάξει τις πινακίδες που ανήκουν στην δική του Περιφέρεια», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ορφανός, σχετικά με την απόφαση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να μην αλλάξει τις πινακίδες, μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ. Ορφανός σε τηλεοπτική συνέντευξή του, στη δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης επισήμανε ότι συμφωνεί απόλυτα με τη δήλωση του κ. Τζιτζικώστα, ο οποίος εξέφρασε τη θέση ότι δεν θα επιτρέψει αλλαγή των πινακίδων στους δρόμους της Κεντρικής Μακεδονίας, που θα αναγράφουν το όνομα της γειτονικής χώρας, όπως αυτό προβλέπεται από τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ. Ορφανός ρωτήθηκε και για το αν έχει επικοινωνήσει με τους συνυποψηφίους του και δήλωσε: «Ο νόμος έτσι όπως διαμορφώνει τα πράγματα επιβάλλει την συζήτηση. Από την άλλη, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι χώρος συζητήσεων. Είναι προαπαιτούμενο για να προχωρήσει η μετέπειτα λειτουργία του δήμου. Ο νόμος είναι απαράδεκτος».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε: «Το μακεδονικό, δεν μπορεί να είναι έξω από τον διάλογό μας. Παρά το γεγονός ότι θα έλεγε κάποιος αύριο: είναι δικό σου καθήκον κ Ορφανέ από όποιον ρόλο κι αν έχεις να ασχολείσαι με το μακεδονικό; Αυτό ξεπερνά όλα μας τα καθήκοντα. Αφορά την πατρίδα μας, αφορά το έθνος μας, αφορά τον τρόπο με τον οποίο έχουμε μεγαλώσει, αφορά τον πολιτισμό μας. Δεν είναι κάτι που είναι έξω από το καθήκον μας. Είναι το καθήκον μας και επιβεβαιώνω όλους αυτούς οι οποίοι μιλούν για μια κατάπτυστη συμφωνία, απαράδεκτη για μένα που δεν οδηγεί σε λύσεις και αφήνει υπόλοιπα για τις επόμενες γενιές».