Skip to main content

Στήριξη στις ευπαθείς ομάδες από το Κοινωνικό Παντοπωλείο δήμου Θέρμης

Αυτή την εβδομάδα το Κοινωνικό Παντοπωλείο μοίρασε στα 380 νοικοκυριά που ωφελούνται από τη δομή τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, κ.α.

Με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στηρίζει κάθε δεκαπενθήμερο το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Θέρμης όσους πολίτες έχουν ανάγκη ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Αρωγοί και συμπαραστάτες σε αυτή την προσπάθεια οι εθελοντές που εργάζονται για την ανακούφιση των άλλων, αλλά και τα στελέχη του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», τα οποία εξυπηρετούν με κατ’ οίκον διανομές όσους αδυνατούν να μετακινηθούν.

Αυτή την εβδομάδα το Κοινωνικό Παντοπωλείο μοίρασε στα 380 νοικοκυριά που ωφελούνται από τη δομή τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και λαχανικά και φρούτα που περισσεύουν από τη λαχαναγορά μέσω του προγράμματος Social Plate. Συγκεκριμένα, πέρα από τα συνήθη προϊόντα οι ωφελούμενες οικογένειες αυτές τις μέρες πήραν νωπά τρόφιμα και λαχανικά.  

Τις προηγούμενες μέρες ολοκληρώθηκε η 22η διανομή στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ οι οποίοι προσήλθαν με ραντεβού και παρέλαβαν ελαιόλαδο, ζυμαρικά, φακές, φασόλια, ρύζι, γάλα, ζάχαρη, σκόνη πλυντηρίου, χλωρίνη, υγρό πιάτων και πατώματος, σαμπουάν και κρεμμύδια.



Επίσης, με απόφαση της διαχειριστικής επιτροπής τα στελέχη και οι εθελοντές του Κοινωνικού Παντοπωλείου ετοιμάζουν δύο φορές το μήνα από δέκα πακέτα με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για το Ίδρυμα «Ευαγγελιστής Μάρκος», το οποίο βρίσκεται στη Θέρμη και κύρια φροντίδα του είναι η προστασία της μητρότητας και της ζωής.

Κοντά σε όλους οι οποίοι εργάζονται για την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων είναι η πρόεδρος της διαχειριστικής επιτροπής Φανή Χατζηδημητρίου. «Η προστασία των ευπαθών συμπολιτών μας είναι  υποχρέωση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μέσω της ΚΕΔΕ,  των ελληνικών επιχειρήσεων, προγραμμάτων όπως το ΤΕΒΑ, το Social Plate φροντίζουμε σε καθημερινή βάση τους συνανθρώπους μας που έχουν περισσότερο την ανάγκη μας» τονίζει η κ. Χατζηδημητρίου, ευχαριστώντας όσους συμβάλουν στο έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου.