Skip to main content

Στήριξη της ΝΔ στον Καραμανλή για τον Χριστοφοράκο

Ασπίδα προστασίας για τον Κώστα Καραμανλή σήκωσε σήμερα η Ρηγίλλης για την επιστολή προς τον Μιχάλη Χριστοφοράκο.
«Προστασία» στον Κώστα Καραμανλή παρείχε σήμερα η Ρηγίλλης με αφορμή τις αιχμές σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού για την επιστολή που φέρεται να είχε στείλει στο πρώην στέλεχος της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκο.

«Kανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ακεραιότητα, αλλά και την προσφορά του Κώστα Καραμανλή στην πατρίδα», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η δήλωση του εκπροσώπου του κόμματος, Πάνου Παναγιωτόπουλου.

«Κανένα στέλεχος της ΝΔ δεν αμφισβητεί και ούτε διανοείται να αμφισβητήσει την ακεραιότητα, το ήθος και την προσφορά στον τόπο του Κώστα Καραμανλή», ξεκαθάρισε και πρόσθεσε «δεν κουράστηκαν ορισμένοι - και δεν αναφέρομαι σε στελέχη της ΝΔ, αναφέρομαι στην πλευρά του ΠΑΣΟΚ - να προσπαθούν για λόγους δημιουργίας επίπλαστων εντυπώσεων να αμφισβητήσουν την ακεραιότητα και το ήθος ενός σημαντικού ηγέτη, του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή;»

Όπως είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, αν κάποια ΜΜΕ απομονώνουν φράσεις ή τις παρερμηνεύουν ή διαστρεβλώνουν το μήνυμά τους, αυτό δεν αφορά τη ΝΔ, ενώ σημείωσε πως σωστά έχει ξεκαθαριστεί από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού ότι «αυτή η περίφημη επιστολή είναι τυπική και μία από τις χιλιάδες που έφυγαν από το γραφείο της ΝΔ και του Κώστα Καραμανλή προς χιλιάδες παραλήπτες».

Η ΝΔ δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, συνέχισε, τονίζοντας πως η έρευνα για τη Siemens πρέπει να ασχοληθεί και με τις συμβάσεις που έγιναν, «γιατί αυτοί που έδωσαν χρήματα σε κάποια κατεύθυνση δεν τα έδωσαν για αγαθοεργίες, αλλά για να πετύχουν ανταλλάγματα».

«Ας αφήσουν τα επικοινωνιακά τρικ και τις κατασκευασμένες βολές κύκλοι του ΠΑΣΟΚ», παρατήρησε ο κ. Παναγιωτόπουλος και υπενθύμισε ότι οι συμβάσεις της Siemens με το Δημόσιο έγιναν επί ΠΑΣΟΚ, ενώ στέλεχος του σημερινού κυβερνώντος κόμματος έχει ομολογήσει ότι πήρε χρήματα και τα κατέθεσε στο κόμμα του.

Απαντώντας, τέλος, σε ερώτηση για τις φερόμενες επαφές Χριστοφοράκου με τον Λ. Ζαγορίτη από τη ΝΔ και τον Ρ. Σπυρόπουλο από το ΠΑΣΟΚ λίγο πριν τις εκλογές του 2007, ο εκπρόσωπος της ΝΔ -αφού είπε πως δεν θα απαντήσει για τον κ. Ρ. Σπυρόπουλο και το ΠΑΣΟΚ- υποστήριξε πως η απάντηση Ζαγορίτη κλείνει πλήρως το θέμα σε ό,τι αφορά τον ίδιο και τη ΝΔ, ενώ είναι σαφέστατη και η απάντηση από το γραφείο του Κώστα Καραμανλή.

«Η ΝΔ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Ζητά έρευνα προς κάθε κατεύθυνση. Κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να ανησυχούν. Όχι η ΝΔ», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.