Skip to main content

Στήριξη των επιχειρηματιών υπόσχεται ο Γκιουλέκας

Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των επιχειρηματιών που πλήττονται από τα έργα του Μετρό ανακοίνωσε χθες βράδυ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Γ΄ Δημοτικό Διαμέρισμα ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κ.
της Χρύσας Κυριακού


Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των επιχειρηματιών που πλήττονται από τα έργα του Μετρό ανακοίνωσε χθες βράδυ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Γ΄ Δημοτικό Διαμέρισμα ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κ. Γκιουλέκας. Στην αρχή της προεκλογικής περιόδου, ο «εκλεκτός» της ΝΔ είχε προτείνει το «πάγωμα» των δημοτικών τελών για το 2011 καθώς και μείωση τους για τους νέους επιχειρηματίες, ενώ χθες προχώρησε στην ανακοίνωση για απαλλαγή σε όσους καταστηματάρχες πλήττονται από τις εργασίες κατασκευής του μετρό σε διάφορες περιοχής.

Και στην Καλαμαριά

Αλλά και στην Καλαμαριά ο υποψήφιος δήμαρχος, Γιάννης Χαραλαμπίδης ανακοίνωσε απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται και επιδότηση του τέλους στάθμευσης για όσους πραγματοποιούν αγορές από καταστήματα της περιοχής. Ο κ. Χαραλαμπίδης απαντώντας σε επιστολή που του απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμαριάς ανέπτυξε τα μέτρα που θα πάρει, εφόσον εκλεγεί, για τη μείωση των επιπτώσεων στους καταστηματάρχες από την κατασκευή των έργων. «Δεσμευόμαστε για στήριξη των επαγγελματιών της περιοχής, με την απαλλαγή τους για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται από τα δημοτικά τέλη.

Παράλληλα, θα επιδοτήσουμε την καταβολή αντιτίμου μέσω των αγορών στα πάρκινγκ της περιοχής, ώστε ο καταναλωτής να αποκτήσει πρόσβαση και χώρο στάθμευσης. Με άλλα λόγια, όταν ο καταναλωτής επιδεικνύει την απόδειξη αγοράς αγαθών από καταστήματα της περιοχής, θα απαλλάσσεται από την πληρωμή του τέλους στάθμευσης», είπε χαρακτηριστικά.