Skip to main content

Στήριξη του δήμου Θεσσαλονίκης στους μουσικούς του δρόμου

Στην προσπάθεια του δήμου να βρει λύση στο πρόβλημα δίωξης των μουσικών του δρόμου, αναφέρεται σε δήλωσή της η αντιδήμαρχος Έλλη Χρυσίδου

Της απολύτου στήριξης του δήμου Θεσσαλονίκης χαίρουν οι διωκόμενοι από την Αστυνομία, λόγω μιας «ξεπερασμένης νομοθεσίας», μουσικοί του δρόμου, οι οποίοι πρόκειται να διαμαρτυρηθούν δημιουργικά στη Νέα Παραλία.

Σε δήλωσή της, η Έλλη Χρυσίδου, αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του δήμου, σχετικά με το ζήτημα και την αυριανή διαμαρτυρία, αναφέρει: «Οι μουσικοί του δρόμου διαμαρτύρονται δημιουργικά, αύριο, Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 στη Νέα Παραλία. Και κάνουν πολύ καλά».

Γιατί, εξηγεί η ίδια, «από πού προκύπτει ότι είναι επαίτες και γι’ αυτό τους κυνηγάει η Αστυνομία; Από μια ξεπερασμένη νομοθεσία. Και όμως, οι μουσικοί του δρόμου ομορφαίνουν την πόλη και την καθημερινότητά μας. Προφανώς και δεν επαιτούν. Θέση μας είναι ότι δεν είναι ούτε επαίτες ούτε 'μικροπωλητές' της τέχνης, αλλά εκφράζουν μια άποψη και έναν τρόπο ζωής».

Και συνεχίζει: «Ως Διοίκηση πιστεύουμε στην χωρίς όρια και χωρίς ταμπέλες ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση, στην τέχνη που θέλει να δημιουργήσει τα δικά της σύνορα, στους καλλιτέχνες της σκέψης, της αναζήτησης της δικής τους ελπίδας, του δικού τους ελεύθερου κοινού, πιστεύουμε και στηρίζουμε τους μουσικούς του δρόμου γιατί είναι οι δημιουργοί που συμβάλλουν στην πολιτιστική ταυτότητα και κουλτούρα κάθε πόλης, γιατί είναι οι καλλιτέχνες της ίδιας της πόλης».

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης δηλώνει έμπρακτα την υποστήριξή του στους μουσικούς του δρόμου και ταυτόχρονα προσπαθεί να βρει λύση στο πρόβλημα», συμπληρώνει η κα. Χρυσίδου.

Ανακοινώνει, δε, ότι υπάρχουν συναντήσεις και επαφές με μουσικούς και άλλους καλοτεχνίτες, αλλά και στενή συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, «για να μπορέσουμε σύντομα – και είμαστε σε καλό σημείο – να βρούμε μόνιμη λύση στο πρόβλημα, ώστε και οι μουσικοί του δρόμου να εκφράζονται και η πόλη να τους απολαμβάνει».