Skip to main content

Στήριξη Τραμπ σε Αργεντινή και σε εμπλοκή ΔΝΤ για οικονομική ενίσχυση

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την στήριξή του στις «δύσκολες ώρες» που περνά η Αργεντινή και ενθάρρυνε την εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν την Αργεντινή «στις δύσκολες ώρες» που περνά και υποστηρίζει την εμπλοκή της με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καθώς προσπαθεί να ξεπεράσει την οικονομική κρίση.

«Έχω εμπιστοσύνη στην ηγετική ικανότητα του πρόεδρου (της Αργεντινής) (Μαουρίσιο) Μάκρι και ενθαρρύνω θερμά και στηρίζω την εμπλοκή με το ΔΝΤ για την ενίσχυση της νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής της Αργεντινής για την αντιμετώπιση των σημερινών οικονομικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα», τόνισε ο Τραμπ με ανακοίνωσή του, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε νωρίτερα με τον Μάκρι.

Ενόψει μιας συνάντησης μεταξύ της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και του υπουργού Οικονομικών της Αργεντινής Νίκολας Ντουχόβνε, που αναμένεται να διεξαχθεί σήμερα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας, ένας εκπρόσωπος του Ταμείου τόνισε ότι είναι πολύ πρόωρο να γίνει συζήτηση για τις λεπτομέρειες ή για το χρονοδιάγραμμα του αναθεωρημένου προγράμματος του ΔΝΤ για την Αργεντινή.

Η Αργεντινή θα ζητήσει από το Ταμείο μια επιτάχυνση του προγράμματος βοήθειας στην τρίτη οικονομία της Λατινικής Αμερικής.