Skip to main content

Στηρίζει επίσημα Παυλόπουλο ο Τσίπρας για ΠτΔ - Αιχμές κατά Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για επικίνδυνη θεσμικά στάση και πολιτική σκοπιμότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη γύρω από το θέμα του ΠτΔ.

Σε μια ακόμα επιβεβαίωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει εκ νέου τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας προχώρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή για τη συζήτηση της Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για επικίνδυνη θεσμικά στάση και πολιτική σκοπιμότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη, γύρω απο το θέμα της εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. .

«Αν είστε τόσο σίγουροι γιατί δεν ψηφίζεται όλα τα άρθρα που προτείνουμε; Αν η άποψη σας ότι η αναθεωρητική βουλή δεν δεσμεύει τίποτα γιατί διαφωνείτε με το άρθρο περί εκλογής ΠτΔ. Γιατί αν είστε σίγουροι ότι θα έχετε πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή δεν ψηφίζετε υπέρ;», διερωτήθηκε ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι πριν λίγες μέρες δήλωσε ευθαρσώς πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει εκ νέου τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και σχολίασε ότι ο κ. Μητσοτάκης αποφεύγει επιμελώς σε αυτό το ζήτημα.

«Αυτό σημαίνει ότι η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης δεν επιθυμεί να ανανεώσει τη θητεία του ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ίσως γιατί δεν θεωρεί ότι είναι καλός Πρόεδρος είτε γιατί έχει τάξει κάπου αλλού τη στήριξή του», είπε και συνέχισε: «Και τι κάνει για αυτό; Επιχειρεί να μετατρέψει τη διαδικασία της Συνταγματικής αναθεώρησης σε παρωδία.

«Να δηλώσει ο κ. Μητσοτάκης, όταν θα πάρει τον λόγο στη Βουλή, ότι θα ψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας το 2020», προκάλεσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Τσίπρας.

«Εμείς δεν θα παίξουμε με τους θεσμούς. Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει ότι άλλοι ήταν αυτοί που σχεδίαζαν παρενθέσεις», δήλωσε ο πρωθυπουργός.