Τρίτη 11 Αυγούστου 2020
x

ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΪΤΕΖΙΔΗ Ο ΖΕΡΒΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΔΚΜ

Τη στήριξή του στο πρόσωπο του δημάρχου Πυλαίας - Χορτιάτη εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σε συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες.

Τη στήριξή του προς τον δήμαρχο Πυλαίας - Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, για τη διεκδίκηση της προεδρίας της Περιφερειακής Ένωσης των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), εΞέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από τον δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη, οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στο γραφείο του δημάρχου Θεσσαλονίκης και συζήτησαν για θέματα κοινού ενδιαφέροντος που αφορούν στην τοπική αυτοδιοίκηση, τον συντονισμό της μεταξύ τους συνεργασίας αλλά και τις πρόσφατες σημαντικές πρωτοβουλίες του δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Καϊτεζίδης δήλωσε:

«Σήμερα είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης για την υποψηφιότητά μου για την προεδρεία της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας. Μια υποψηφιότητα που έρχεται ως συνέχεια της πετυχημένης προεδρίας ενός εξαιρετικού συναδέλφου και φίλου, του δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρου Κυρίζογλου, την υποψηφιότητα του οποίου για την ΚΕΔΕ στηρίζω με  όλες μου τις δυνάμεις.  Ζήτησα από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης τη στήριξή του στην προσπάθεια αυτή, καθώς ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι ο σημαντικότερος εταίρος όλων των δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας και σηματοδοτεί την πορεία της. Είχα ταυτόχρονα την ευκαιρία να ενημερωθώ από τον φίλο Δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα για τις σημαντικές πρωτοβουλίες του στα θέματα της πόλης και της αυτοδιοίκησης και να τον διαβεβαιώσω ότι τις στηρίζω προσωπικά και με θέρμη. Μαζί θα προχωρήσουμε και το επόμενο διάστημα συνεργαζόμενοι στενά, καθώς μας ενώνουν η αγάπη για την αυτοδιοίκηση, τους συμπολίτες και τις πόλεις μας. Τον ευχαριστώ θερμά για τη στήριξή του. Η Θεσσαλονίκη έχει έναν δήμαρχο που της αξίζει».  

Από τη μεριά του ο κ. Ζέρβας σημείωσε:

«Δεδομένου ότι ο Λάζαρος Κυρίζογλου, ένας εξαιρετικά επιτυχημένος πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρεία της ΚΕΔΕ, σήμερα χαίρομαι ιδιαίτερα που τη θέση αυτή διεκδικεί ένας άνθρωπος που εκτιμώ βαθύτατα. Ένας δήμαρχος που έχει δώσει εδώ και δεκαετίες δείγματα δουλειάς και αξιοπρέπειας. Ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. Στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΠΕΔ και προσβλέπω στη συνεργασία μας τα επόμενα τέσσερα χρόνια και στις κοινές αρχές και αγωνίες για τους δήμους αλλά και για την πόλη που μας ενώνει».

Στα παραλειπόμενα της συνάντησης, αναφέρεται στην ανακοίνωση, αξιοσημείωτη είναι η κοινή θέση και των δύο δημάρχων στη στήριξη του Λάζαρου Κυρίζογλου για την προεδρία της ΚΕΔΕ, αλλά και τα πειράγματα που έπεσαν κατά την ανταλλαγή των αναμνηστικών δώρων. Ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη προσήλθε στη συνάντηση με ένα κουτί τρίγωνα Πανοράματος και το ιστορικό λεύκωμα του δήμου. Από τη μεριά του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δώρισε στον Ιγνάτιο Καϊτεζίδη μια γραβάτα με το σήμα του δήμου Θεσσαλονίκης. Στο τέλος της συνάντησης και οι δύο δεσμεύτηκαν για κάτι. Ο μεν κ. Ζέρβας ότι θα διαβάσει με προσοχή το ιστορικό λεύκωμα του δήμου, ο δε κ. Καϊτεζίδης ότι θα φορέσει τη γραβάτα στην επόμενη εκδήλωση του δήμου Θεσσαλονίκης στην οποία θα παραβρεθεί.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ