Skip to main content

Στηρίζουν την Defensys οι φορείς της Θεσσαλονίκης

Την αμέριστη συμπαράστασή τους στην 1η Διεθνή Έκθεση Συμβατικών Συστημάτων για τη Διεθνή Άμυνα Defensys, που πραγματοποιείται από τις 28 μέχρι τις 31 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, εκφράζουν φορείς της πό
Την αμέριστη συμπαράστασή τους στην 1η Διεθνή Έκθεση Συμβατικών Συστημάτων για τη Διεθνή Άμυνα Defensys 2010, που πραγματοποιείται από τις 28 μέχρι τις 31 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, εκφράζουν φορείς της πόλης.

O Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ)χαρακτηρίζει ευεργετικά για τη Θεσσαλονίκη τα οφέλη της συγκεκριμένηςέκθεσης, με επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Άμυνας, ΕυάγγελοΒενιζέλο. «Ενέργειες όπως αυτή αναδεικνύουν στην πράξη την ευαισθησίατου Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην συνεπή εφαρμογή μιας πολιτικής περιφερειακής ανάπτυξης και αποκέντρωσης και ενδυναμώνουν τον δημόσιοεκθεσιακό φορέα της πόλης μας», υπογραμμίζεται.

Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτηρίζει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ)τη μεταφορά της έκθεσης Defensys στη Θεσσαλονίκη, εκτιμώντας θα δώσει τηνευκαιρία στις επιχειρήσεις της περιφέρειας να αποκτήσουν ευκολότερηπρόσβαση στην αμυντική βιομηχανία και στη βιομηχανία ασφάλειας.

Σύμφωναμε τον ΣΕΒΕ, η πρόσβαση αυτή συμβάλλει στην ενδυνάμωση της εξωστρέφειαςτης περιφέρειας και της Ελλάδας γενικότερα, ιδίως μάλιστα αν ληφθείυπόψη ότι τα εν λόγω οφέλη αφορούν κυρίως χώρες όπως ΗΠΑ, Καναδάς,Γαλλία και Γερμανία.

Πρότυπο βέλτιστης αξιοποίησης αυτών τωνοφελών, σημειώνει ο Σύνδεσμος, αποτελεί η Τουρκία, της οποίας η εγχώριαβιομηχανία έχει βοηθηθεί σημαντικά, καθώς συμμετέχει ενεργά στηναμυντική βιομηχανία, έχοντας αποκτήσει πολύτιμη τεχνογνωσία καιπρόσβαση σε ξένες αγορές.

Όπως επισημαίνει ο ΣΕΒΕ, η ευχερέστερηπρόσβαση των επιχειρήσεων της περιφέρειας και ειδικότερα της ευρύτερηςπεριοχής της Βόρειας Ελλάδας στην αμυντική βιομηχανία θα συμβάλλει στηνανάπτυξη της παραγωγής τους, στην απόκτηση τεχνογνωσίας και στην αύξησητης εξωστρέφειάς τους, που είναι η μόνη διέξοδος από την κρίση πουταλανίζει τη χώρα μας.

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα πρέπει όλοιμας να αφήσουμε κατά μέρος την εσωστρέφεια και να ασχοληθούμε με ταουσιώδη προβλήματα της πραγματικής οικονομίας, δίδοντας έμφαση στηστήριξη της παραγωγής, της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας τηςελληνικής οικονομίας και των ελληνικών επιχειρήσεων», τονίζει οΣύνδεσμος.

Καταλήγοντας, δε, υπογραμμίζει ότι «η στήριξη του ΣΕΒΕστο εγχείρημα της Defensys είναι δεδομένη και από την πλευρά του ο ΣΕΒΕθα προσπαθήσει να συμβάλλει με κάθε τρόπο και μέσο στην επιτυχία του,εχέγγυο της οποίας αποτελεί η συμμετοχή του ΕΒΕΘ μέσω του ΔΙΠΕΚ,συνεργαζόμενος, πέραν του Επιμελητηρίου, με τον έτερο συνδιοργανωτήεθνικό εκθεσιακό φορέα ΔΕΘ/Helexpo, τα Διμερή Επιμελητήρια και τουςάλλους τοπικούς επιχειρηματικούς φορείς».

Από την πλευρά του ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) επισημαίνει ότι η διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη της Διεθνούς Εκθέσεως Συμβατικών Συστημάτων για τη Διεθνή Άμυνα θα αποτελέσει μια μεγάλη ευκαιρία για την πόλη μας, προκειμένου να καταστεί κέντρο αναφοράς στο συγκεκριμένο αντικείμενο στο χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου. Προσθέτει, δε, πως θα σταθεί αρωγός, προκειμένου να στεφθεί με επιτυχία η εν λόγω εκδήλωση.

«Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική περίοδο, κατά την οποία οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης και η ανεργία αυξάνεται κατακόρυφα, η Θεσσαλονίκη χρήζει άμεσης ανάγκης διοργάνωσης της Defensys, η οποία αποτελεί μια διεθνή συνάντηση της παγκόσμιας αμυντικής βιομηχανίας και η οποία θα προσδώσει στην πόλη μας μια τεράστια αναγνωρισιμότητα, τονώνοντας, παράλληλα, το εμπόριο και την παροχή υπηρεσιών της περιοχής», τονίζεται.

Τη στήριξή του εκφράζει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) για τη διοργάνωση της 1ης Διεθνούς Έκθεσης Άμυνας και Ασφάλειας «Defensys», που θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ ΑΕ, από τις 28 έως τις 31 Οκτωβρίου.
 
«Δυστυχώς δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών καταφέρονται κατά της Defensys  δημιουργώντας γκρίζες ζώνες για αυτήν, την ώρα που μέλημα θα έπρεπε να είναι η άψογη διοργάνωσή της, χωρίς να προβάλλονται προσκόμματα», τονίζει το ΒΕΘ, ενώ συμπληρώνει: «Η διοργάνωση μίας τόσο σημαντικής έκθεσης, εν μέσω της οικονομικής δυσπραγίας που ταλανίζει την Ελλάδα, αναμένεται να αποτελέσει τονωτική ένεση για την περιοχή, ενώ παράλληλα θα καταστήσει τη Θεσσαλονίκη μία πόλη με διεθνή αναγνωρισιμότητα».

Το ΒΕΘ στηρίζει την έκθεση που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, καθώς εκτιμά ότι οι κρατικοί φορείς που έχουν αναλάβει τη διοργάνωση εγγυώνται την επιτυχία της.

Παράλληλα καλεί τους φορείς να στηρίξουν τη «Defensys» και την πολιτεία να μην υπαναχωρήσει στην απόφασή της για τη διοργάνωσή της στη Θεσσαλονίκη.