Σάββατο 4 Ιουλίου 2020
x

ΣΤΙΣ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΣΥΚΕΩΝ

Την τελευταία περίοδο αυτή οι ρυθμοί των εργασιών έχουν εντατικοποιηθεί με τα ειδικά συνεργεία να αξιοποιούν αναλόγως τις καιρικές συνθήκες.

Στην τελική ευθεία της ολοκλήρωσής τους βρίσκονται οι εκτεταμένες εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης του συνόλου των χώρων στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Συκεών, όπου υλοποιείται ένα διευρυμένο τεχνικό πρόγραμμα παρέμβασης ενόψει της νέας κολυμβητικής περιόδου. Αυτή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, ανεβάζοντας ταυτόχρονα τον πήχη της ποιότητας των νερών, της υγιεινής και της ασφάλειας του συνόλου των εγκαταστάσεων ακόμη ψηλότερα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, την τελευταία περίοδο αυτή οι ρυθμοί των εργασιών έχουν εντατικοποιηθεί με τα ειδικά συνεργεία να αξιοποιούν αναλόγως τις καιρικές συνθήκες, καθώς αυτές αποτελούν κομβικό παράγοντα τόσο της χρονικής εξέλιξης των τεχνικών παρεμβάσεων όσο και του ποιοτικού αποτελέσματος. Στο εργοτάξιο, που απλώθηκε σε όλη την έκταση των εγκαταστάσεων, τόσο στις κτήριακές όσο και στις μηχανολογικές υποδομές, βρέθηκε ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών (ΚΕΥΝΣ) Δημήτρης Απατσίδης επιθεωρώντας την εξέλιξη των εργασιών. Όπως ανέφερε κατά τις επαφές του με τα στελέχη του Κολυμβητηρίου, οι ρυθμοί είναι τέτοιοι που καθιστούν ρεαλιστικό το χρονοδιάγραμμα παράδοσης της δημοτικής πισίνας στο φίλους του υγρού στίβου.

«Σε λιγότερο από 10 ημέρες, καιρού επιτρέποντος και συγκεκριμένα στις 10 Μαρτίου, το Δημοτικό Κολυμβητήριο θα έχει παραδοθεί στους συνδημότες και συμπολίτες μας αναβαθμισμένο σε όλα τα επίπεδα. Η καθιερωμένη ετήσια συντήρηση των εγκαταστάσεων δεν περιορίστηκε μόνο στην πισίνα, αλλά απλώθηκε και αγκάλιασε το σύνολο των υποδομών, από τους χώρους υποδοχής και των αποδυτηρίων έως και το μηχανοστάσιο και τον εξοπλισμό του, συνιστώντας ένα μεγάλο εύρος εργασιών και επενδύσεων. Κι όλα αυτά για να μπορούμε να είμαστε φέτος περισσότερο υπερήφανοι για το στολίδι του υγρού στίβου που όμοιό του δεν συναντάται στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης», ανέφερε ο Δ.Απατσίδης.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε, ο στόχος της διοίκησης του δήμου Νεάπολης-Συκεών είναι να συρρικνωθεί ακόμη περισσότερο η χρονική περίοδος συντήρησης του κολυμβητηρίου ώστε να περιορισθεί ο χρόνος που η πισίνα παραμένει κλειστή κατά του χειμερινούς μήνες. Κι αυτό θα επιτευχθεί, όπως είπε, με την προμήθεια ειδικού καταδυτικού εξοπλισμού για εξειδικευμένες εργασίες καθαρισμού της πισίνας ενώ αυτή θα βρίσκεται σε κατάσταση λειτουργίας.Οι εργασίες...

Όπως προκύπτει από την εικόνα των εργασιών, η διακοπή της λειτουργίας του Κολυμβητηρίου κατά τους χειμερινούς μήνες αξιοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο προκειμένου αυτό να παραδοθεί σε χρήση από τους μικρούς και μεγάλους φίλους του υγρού στοιχείου με αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής. Στο πλαίσιο αυτό, από τα ειδικά τεχνικά συνεργεία στο κολυμβητήριο πραγματοποιείται:

- ανακατασκευή αντλιών επανακυκλοφορίας νερού πισίνας
- επιθεώρηση και καθαρισμός των φίλτρων χαλαζιακής άμμου του νερού της πισίνας,
- νέα αρμολόγηση πλακιδίων πισίνας,
- αλλαγή και αντικατάσταση κατεστραμμένων πλακιδίων πισίνας,
- γενική ανακαίνιση με αντικατάσταση φθαρμένων σωληνώσεων ύδρευσης και αποχέτευσης, και όλων των πλακιδίων των χώρων των αποδυτηρίων των γυναικών.

Με την ολοκλήρωση όλων των προβλεπόμενων παρεμβάσεων, το Δημοτικό Κολυμβητήριο Συκεών θα βρεθεί στην ιδανικότερη κατάσταση για να φιλοξενήσει τους κολυμβητές και τις κολυμβήτριες για τις εαρινές και θερινές βουτιές. Και μάλιστα σε πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, η οποία λαμβάνει συνεχώς πιστοποιητικά έγκρισης περιβαλλοντικών όρων από τη Διεύθυνση Προστασίας Περιβάλλοντος και διάθεσης υγρών αποβλήτων από την ΕΥΑΘ.