Skip to main content

Ανασχηματισμός: Στις 12:00 ανακοινώνονται οι αλλαγές στην κυβέρνηση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας επανέλαβε χθες ότι δεν πρόκειται για ανασχηματισμό αλλά για «μίνι αναδιάρθρωση της κυβέρνησης».

Τις λειτουργικές βελτιώσεις στο κυβερνητικό σχήμα θα ανακοινώσει σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας χθες στον ΑΝΤ1 και σχετικά ερωτηθείς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας επανέλαβε ότι δεν πρόκειται για ανασχηματισμό αλλά για «μίνι αναδιάρθρωση της κυβέρνησης».

«Οι όποιες κινήσεις κάνει ο πρωθυπουργός τις επόμενες ημέρες δεν θα συνιστούν ανασχηματισμό, αλλά ενίσχυση του κυβερνητικού έργου», σημείωσε.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες που μεταδίδει το iefimerida.gr, έγιναν αρκετά τηλεφωνήματα από το πρωθυπουργικό γραφείο προς υφυπουργούς που βρίσκονται υπό μετακίνηση ή θα αναβαθμιστούν. Οι αλλαγές θα γίνουν σε επίπεδο υφυπουργών και γενικών γραμματέων και θα είναι περιορισμένες, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες.

Μία από αυτές αναμένεται να είναι η αναβάθμιση του υφυπουργού Δημοσιονομικής Πολιτικής, Θεόδωρου Σκυλακάκη σε αναπληρωτή υπουργό. Ο κ. Σκυλακάκης θα αναλάβει τον συντονισμό για το Ταμείο Ανάκαμψης και την αξιοποίηση του κονδυλίου των 72 δις από την Ευρωπαϊκή Ενωση.