Παρασκευή 29 Μαΐου 2020
x

ΣΤΙΣ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ

Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργόπουλο, με τη λειτουργία του Μεγάρου ο Δήμος θα έχει τις περισσότερες υπηρεσίες του συγκεντρωμένες σε ένα χώρο, κάτι που σημαίνει ότι θα εξυπηρετείται πολύ καλύτερα ο πολίτη

Τα εγκαίνια του νέου δημαρχείου Θεσσαλονίκης, που αναγέρθηκε στο πρώην στρατόπεδο Τσιρογιάννη, θα πραγματοποιηθούν στις 12 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.

Πρόκειται για ένα συγκρότημα πέντε ορόφων, το οποίο θεμελιώθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2006, και σχεδιάστηκε  από την ομάδα του καθηγητή αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ Αναστάσιο Μπίρη.

Το νέο δημαρχείο είναι ένα κτιριακό συγκρότημα τριών κατασκευών με διαφορετικό ύψος. Καταλαμβάνει έκταση 14.512 τ.μ. και περιλαμβάνει τριώροφο υπόγειο, συνολικού εμβαδού 37.000 τ.μ., όπου ήδη έχει δημιουργηθεί ο χώρος στάθμευσης 900 οχημάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργόπουλο, με τη λειτουργία του Δημαρχιακού Μεγάρου ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα έχει τις περισσότερες υπηρεσίες του συγκεντρωμένες σε ένα χώρο, κάτι που σημαίνει ότι θα εξυπηρετείται πολύ καλύτερα ο πολίτης σε όλες του τις συναλλαγές. Παράλληλα θα εξοικονομηθούν σημαντικά κονδύλια, που εδώ και χρόνια διατίθενται για ενοίκια, τόσο στο Καραβάν Σαράι όσο και σε 18 ακόμη οικήματα, τα οποία νοικιάζει για τη στέγαση των υπηρεσιών του ο κεντρικός Δήμος.
Α.Μ


A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ