Skip to main content

Στις 12 Οκτωβρίου τα εγκαίνια του Δημαρχιακού Μεγάρου

Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργόπουλο, με τη λειτουργία του Μεγάρου ο Δήμος θα έχει τις περισσότερες υπηρεσίες του συγκεντρωμένες σε ένα χώρο, κάτι που σημαίνει ότι θα εξυπηρετείται πολύ καλύτερα ο πολίτη
Τα εγκαίνια του νέου δημαρχείου Θεσσαλονίκης, που αναγέρθηκε στο πρώην στρατόπεδο Τσιρογιάννη, θα πραγματοποιηθούν στις 12 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.

Πρόκειταιγια ένα συγκρότημα πέντε ορόφων, το οποίο θεμελιώθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2006, και σχεδιάστηκε  από την ομάδα του καθηγητήαρχιτεκτονικής του ΕΜΠ Αναστάσιο Μπίρη.

Τονέο δημαρχείο είναι ένα κτιριακόσυγκρότημα τριών κατασκευών με διαφορετικόύψος. Καταλαμβάνει έκταση 14.512 τ.μ. καιπεριλαμβάνει τριώροφο υπόγειο, συνολικούεμβαδού 37.000 τ.μ., όπου ήδη έχει δημιουργηθείο χώρος στάθμευσης 900 οχημάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργόπουλο, με τη λειτουργία του Δημαρχιακού Μεγάρου ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα έχει τις περισσότερες υπηρεσίες του συγκεντρωμένες σε ένα χώρο, κάτι που σημαίνει ότι θα εξυπηρετείται πολύ καλύτερα ο πολίτης σε όλες του τις συναλλαγές. Παράλληλα θα εξοικονομηθούν σημαντικά κονδύλια, που εδώ και χρόνια διατίθενται για ενοίκια, τόσο στο Καραβάν Σαράι όσο και σε 18 ακόμη οικήματα, τα οποία νοικιάζει για τη στέγαση των υπηρεσιών του ο κεντρικός Δήμος.
Α.Μ