Skip to main content

Στις 12 Οκτωβρίου το παρθενικό ταξίδι για τα υδροπλάνα της Argo Airways

Άνω των 3 εκατ.ευρώ οι επενδύσεις της εταιρίας μέχρι το τέλος του 2010. Θα καλύψει το κενό, που υπήρχε μέχρι σήμερα στη σύνδεση του Βόλου και των Σποράδων με τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.
Επενδύσεις άνω των 3 εκατ.ευρώ θα υλοποιήσει μέχρι το τέλος του 2010 η αεροπορική εταιρία Argo Airways, η οποία θα πραγματοποιήσει το παρθενικό της ταξίδι στις 12 Οκτωβρίου με την πτήση του υδροπλάνου της από το υδατοδρόμιο του Βόλου στη Σκιάθο. Η εταιρία θα πετάει μέχρι τέλος Οκτωβρίου δυο φορές την ημέρα προς την Σκιάθο. Ωστόσο, όπως τονίζει στη Voria.gr ο πρόεδρος της Argo Airways, κ.Κωνσταντίνος Παναγιώτου, το Νοέμβριο σχεδιάζεται να ξεκινήσουν οι πτήσεις από Βόλο και Σκιάθο προς Αθήνα δυο φορές την ημέρα, ενώ η εταιρία θα πετά μια φορά την ημέρα και προς Θεσσαλονίκη.

Αρχικά η Argo Airways θα ξεκινήσει τα δρομολόγια με ένα υδροπλάνο αλλά μέχρι το τέλος του έτους θα προστεθούν στο δυναμικό της άλλα δυο υδροπλάνα. Παράλληλα, αλλά δυο υδροπλάνα αναμένεται να ενισχύσουν το στόλο της Argo Airways το 2010. Η εταιρία, η οποία έλαβε μέσα στο Σεπτέμβριο την άδεια για την λειτουργία του υδατοδρομίου του Βόλου, έχει επενδύσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια περίπου 1,85 εκατ.ευρώ για την υλοποίηση του επιχειρηματικού της σχεδίου.

Σύμφωνα με τον κ.Παναγιώτου, το 2010 η Argo Airways θα επενδύσει άνω των 3 εκατ.ευρώ για την ενίσχυση του στόλου της είτε μέσω αγοράς των υδροπλάνων είτε μέσω leasing, καθώς και για τη δημιουργία υδατοδρομίων σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο. Παράλληλα, η Argo Airways βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης για την κατασκευή υδατοδρομίου στη Θεσσαλονίκη. Στόχος της Argo Airways είναι ο στόλος της να φθάσει τα 10 υδροπλάνα μέσα στα επόμενα 10 χρόνια και  μακροπρόθεσμα να καλύψει και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Παρά το γεγονός ότι η Argo Airways έχασε τη θερινή περίοδο του 2009 εξαιτίας των καθυστερήσεων στη διαδικασία έκδοσης της άδειας για την λειτουργία του υδατοδρομίου ο κ.Παναγιώτου είναι αισιόδοξος για την ανταπόκριση του κόσμου. Και αυτό γιατί η Argo Airways θα καλύψει ένα σημαντικό κενό, που υπήρχε μέχρι σήμερα στη σύνδεση του Βόλου και των Σποράδων με τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.