Skip to main content

Στις 14:00 η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης

Παρουσία Παυλόπουλου και Τσίπρα η ορκωμοσία των νέων μελών - Στο νέο κυβερνητικό σχήμα περιλαμβάνονται συνολικά 13 νέα πρόσωπα

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σήμερα Τετάρτη στις 14.00 θα γίνει η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης.

Στο νέο κυβερνητικό σχήμα περιλαμβάνονται συνολικά 13 νέα πρόσωπα: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Μιχάλης Καλογήρου, Σταύρος Αραχωβίτης, Κατερίνα Παπακώστα, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Στάθης Γιαννακίδης, Λευτέρης Κρέτσος, Παναγιώτης Ρήγας, Μάρκος Μπόλαρης, Μυρσίνη Ζορμπά, Γιώργος Δημαράς, Ολυμπία Τελιγιορίδου και Ακρίτας Καϊδατζής. Αξιοσημείωτες είναι οι είσοδοι της κ. Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου (υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης) και της κ. Κατερίνας Παπακώστα (υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη), προερχόμενων από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αντίστοιχα.

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης, στη θέση του Σταύρου Κοντονή, τοποθετήθηκε ο Μιχάλης Καλογήρου, ενώ ο πρωθυπουργός «αναβάθμισε» και τον Φώτη Κουβέλη ο οποίος ανέλαβε υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Ο Αλέξης Χαρίτσης, μέχρι πρότινος αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, τοποθετήθηκε στο - πρώτο τη τάξει - υπουργείο Εσωτερικών.

Νέα πρόσωπα είναι επίσης η Μυρσίνη Ζορμπά, που αναλαμβάνει το υπουργείο Πολιτισμού και η Κατερίνα Νοτοπούλου, μέχρι πρότινος διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, που τοποθετήθηκε υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης. Δομική αλλαγή υπήρξε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο αυτονομήθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, με υπουργό την Ολγα Γεροβασίλη.

Ο Λευτέρης Κρέτσος αναβαθμίστηκε από γ.γ. Ενημέρωσης σε υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Εκτός κυβέρνησης τέθηκαν οι Σταύρος Κοντονής, Λυδία Κονιόρδου, Βαγγέλης Αποστόλου, Γιάννης Τσιρώνης, Γιάννης Μπαλάφας, Γιάννης Αμανατίδης, Δημήτρης Μπαξεβανάκης και Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος προτάθηκε για κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.