Σάββατο 8 Μαΐου 2021
x

ΣΤΙΣ 15 ΜΑΐΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ - ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή προανήγγειλε το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών μαζί με τον τουρισμό.

Το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών στις 15 Μαΐου, μαζί με τον τουρισμό, προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σε ό,τι αφορά στην επαναλειτουργία της εστίασης από τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου επισήμανε ότι «προχωρούμε και ανοίγουμε την αγορά με πολύ προσεκτικά και συγκεκριμένα».

Σημείωσε, δε, ότι οι ειδικοί πιστεύουν πως όταν υπάρχει μουσική σε έναν χώρο, τότε οι πελάτες αναγκάζονται να αυξάνουν την ένταση της φωνής τους με αποτέλεσμα να διασπείρονται σταγονίδια στον αέρα.

Τόνισε επίσης ότι υπάρχει επίσης ισχυρή σύσταση όταν καθόμαστε σε χώρο εστίασης να φοράμε μάσκα όταν δεν καταναλώνουμε φαγητό.

Σε ό,τι αφορά τα κασταστήματα εστίασης στα εμπορικά κέντρα, ανέφερε ότι θα λειτουργούν επί του παρόντος, μέχρι τις 15 Μαΐου, μόνο με delivery και take away.

Σχετικά μετα τα εστιατόρια των ξενοδοχείων, δήλωσε ότι λειτουργούν μόνο για τους διαμένοντες σε αυτά, ενώ από τη Δευτέρα 3 Μαΐου θα είναι ανοιχτά και για όσους δεν διαμένουν στο ξενοδοχείο αρκεί να λειτουργούν σε υπαίθριο χώρο.

Ως προς τα sms για τις μετακινήσεις, διευκρίνισε ότι η σχετική απόφαση ισχύει μέχρι τις 14 Μαΐου και αναμένεται να εκδοθεί νέα ανακοίνωση για την περίοδο μετά τις 15 Μαΐου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ