Skip to main content

Στις 17-18 Σεπτεμβρίου τα open days για το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Οι ημέρες γνωριμίας περιλαμβάνουν πάνελ εξειδικευμένων εισηγητών και διαδραστικές συζητήσεις για θέματα σπουδών και επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη Open Days την Τρίτη 17 & την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου. Οι ημέρες γνωριμίας περιλαμβάνουν πάνελ εξειδικευμένων εισηγητών και διαδραστικές συζητήσεις για θέματα σπουδών και επαγγελματικής σταδιοδρομίας, στο πλαίσιο της διεπιστημονικότητας των προγραμμάτων του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Oι ενδιαφερόμενoι για το Νο 1 Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα μπορούν να επισκεφθούν το διήμερο το νεοκλασσικό Campus του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να γνωρίσουν τα 66 κορυφαία Bachelors & Masters που προσφέρει.

Επιπλέον, θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν με καθηγητές και συμβούλους εκπαίδευσης για το πως θα αξιοποιήσουν τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους, να ενημερωθούν για όλες τις επιλογές σπουδών που τους προφέρονται και για το ευέλικτο πρόγραμμα παρακολούθησης και να ξεναγηθούν στο μοναδικό Κολλέγιο που διαθέτει 7 Διεθνή συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια, 10 Ακαδημαϊκές Σχολές, 30 διεθνείς πιστοποιήσεις και παρουσία σε 7 σημεία της Ελλάδας.    

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των Open Days.

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου | Open Day in Library

14:00 - 14:30 Υποδοχή και ξενάγηση στο χώρο της βιβλιοθήκης
14:30 - 15:00 Γνωριμία με τη βιβλιοθήκη του κολλεγίου και τις υπηρεσίες της
15:00 - 16:00 Simulation game in academic research
16:00 - 16:30 Παρουσίαση των ερευνών 

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου

15:00 – 17:00 «Έγκλημα στα παρασκήνια! Θα το εξιχνιάσουμε μαζί!»
- Μια ηθοποιός βρίσκεται νεκρή στο καμαρίνι της. Ποιος είναι ο δολοφόνος;
Η ακαδημαϊκή-επιστημονική ομάδα των προγραμμάτων Βιοϊατρικών Επιστημών, Ηλεκτρονικής Εγκληματολογίας και Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης μαζί με όλους εσάς, αξιοποιώντας τα εργαστήρια του Κολλεγίου, καλείται να εξιχνιάσει το έγκλημα.
Το DNA lab ελέγχει το γενετικό υλικό από κάποιες τρίχες που βρέθηκαν στη σκηνή του εγκλήματος, τα digital forensics ελέγχουν το κινητό της ηθοποιού (δεχόταν απειλές από θαυμαστές), ενώ η ομάδα Ψυχολογίας πραγματοποιεί ψυχολογική σκιαγράφηση του δράστη.
- Ποιος την σκότωσε, κάποιος θεατής, κάποιος συνάδελφός της ή κάποιος άλλος;
Μη χάσετε την πρωτότυπη και δια-δραστική διαδικασία μάθησης και εκπαίδευσης, γνωρίζοντας τα προγράμματα σπουδών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, το Ακαδημαϊκό προσωπικό και τα υπερσύγχρονα εργαστήριά μας.

18:00 – 20:00 «Κάν’το όπως ο Beckham! Προ(σ)κλήσεις και ευκαιρίες στη σύγχρονη αθλητική επιστήμη»
Η ημέρα γνωριμίας περιλαμβάνει expert panel και διαδραστική συζήτηση για το ρόλο της σύγχρονης αθλητικής επιστήμης και διοίκησης, στο πλαίσιο της διεπιστημονικότητας των νέων προγραμμάτων της Σχολής Επιστημών Αθλητισμού & Φυσικής Αγωγής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.
Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την απόδοση των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ στα πρόσφατα διεθνή πρωταθλήματα? Πώς σχετίζεται η διοίκηση αθλητικών εγκαταστάσεων με την προπονητική και την αποκατάσταση αθλητών? Ποιες είναι οι προοπτικές της αναψυχής και του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα?
Στα παραπάνω ερωτήματα θα επιχειρήσει να απαντήσει μια ομάδα καταξιωμένων επαγγελματιών  απαρτιζόμενη από τον κ. Ιωάννη Κουρκουρίκη, Παγκόσμιο Πρωταθλητή Κωπηλασίας και Δρομέα Μεγάλων Αποστάσεων, την κα Ιωάννα Μακρή, συντονίστρια Βορείου Ελλάδος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τον κ. Γιώργο Σταυρινό, συνιδιοκτήτη της εταιρείας υπαίθριων δραστηριοτήτων - special events «Happy Mountain» και τον Αλέξανδρο Χατζηδιαμαντίδη, Ομοσπονδιακό Προπονητή της Αθλητικής Ομοσπονδίας Taekwon-Do Ελλάδος.

18:00 – 20:00 «Επαγγελματική Σταδιοδρομία στη σημαντικότερη Βιομηχανία της Ελλάδας»
Τα πάντα γύρω από τον κλάδο του τουρισμού και της φιλοξενίας, των σχετικών προγραμμάτων σπουδών αλλά και των απαιτήσεων της αγοράς, σε ένα δίωρο αφιέρωμα.Τρεις εκπρόσωποι του κλάδου μοιράζονται τις εμπειρίες τους σχετικά με την επαγγελματική σταδιοδρομία των φοιτητών και αποφοίτων της Σχολής Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Oι Αλκιβιάδης Σωτηρίου, General Manager Makedonia Palace, Χριστίνα Τράσια, Assistant Housekeeping Manager, Ιkos Olivia - απόφοιτη Μητροπολιτικού Κολλεγίου, Μαρία Μασσέ, Trainee Manager Assistant Makedonia Palace - πρωτοετής φοιτήτρια, έχουν πολλά να μας πουν.

Δηλώσεις συμμετοχής

Μέχρι τις 16/9 στο: http://www.mitropolitiko.edu.gr/el/openday-thes
Διεξαγωγή:  Μητροπολιτικό Κολλέγιο | Βενιζέλου 14, Θεσσαλονίκη
Είσοδος Ελεύθερη
Εάν έχετε κάποια απορία για το πρόγραμμα, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2310 2410 10.