Skip to main content

Στις 2 Νοεμβρίου η 28η Διεθνής Έκθεση Kosmima

Με αύξηση των εκθετών κατά 20% σε σχέση με την περσινή διοργάνωση ανοίγει φέτος τις πύλες της στις 2 Νοεμβρίου η 28η Kosmima στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Με αύξηση των εκθετών κατά 20% σε σχέση με την περσινή διοργάνωση ανοίγει φέτος τις πύλες της η 28η Διεθνής Έκθεση Κοσμήματος, Ωρολογίων, Πολύτιμων Λίθων, Μηχανημάτων & Εξοπλισμού «Kosmima», που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 4 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, υπό την οργανωτική ευθύνη της ΔΕΘ-Helexpo
 
Η έκθεση  θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 4 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, υπό την οργανωτική ευθύνη της ΔΕΘ-Helexpo. 
 
Στη φετινή διοργάνωση, που θα αποτελέσει για μια ακόμα φορά σημείο συνάντησης των επαγγελματιών του κλάδου της αργυροχρυσοχοΐας, θα βρεθούν εμπορικοί επισκέπτες από τον Λίβανο, την Ιορδανία, την Κύπρο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.  
 
Η 28η KOSMIMA πλαισιώνεται από τον 24ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος με θέμα «Θαλασσογραφίες», ο οποίος συγκέντρωσε 41 συμμετοχές με 64 έργα στην κατηγορία των σπουδαστών και 3 συμμετοχές με ισάριθμα έργα στην κατηγορία των επαγγελματιών. Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να δει όλα τα σχέδια κοσμημάτων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και βέβαια αυτά που διακρίθηκαν. 
 
Η KOSMIMA και ο διαγωνισμός τελούν υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων, Κοσμηματοπωλών, Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ). Στην οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού συμμετέχουν η ΠΟΒΑΚΩ, η Συντεχνία Χρυσοχόων-Αργυροχρυσοχόων Θεσσαλονίκης (ΣΧΑΘ), ο Σύλλογος Κοσμηματοπωλών-Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης (ΣΚΩΘ), ο Σύλλογος Αργυροχρυσοχόων Αθηνών (ΣΑΑ) και η ΔΕΘ-Helexpo. Την επιτροπή αξιολόγησης απαρτίζουν εκπρόσωποι των παραπάνω φορέων του κλάδου, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.