Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021
x

ΣΤΙΣ 20 ΜΑΐΟΥ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΘΗΝΑ ΣΕ 3 ΩΡΕΣ 57 ΛΕΠΤΑ

Από τη Δευτέρα 20 Μαΐου τα πρώτα δρομολόγια με ηλεκτροκίνηση στη γραμμή Θεσσαλονίκη-Αθήνα. Τα πρώτα πρωινά με δύο στάσεις.

Από τη Δευτέρα 20 Μαΐου ξεκινούν τα πρώτα σιδηροδρομικό δρομολόγια με ηλεκτροκίνηση στη γραμμή Θεσσαλονίκη-Αθήνα σε λιγότερες από 4 ώρες. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθημερινά, θα πραγματοποιείται στις 6.25 το πρωί ένα πολύ γρήγορο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αθήνα διάρκειας τριών ωρών και 57 λεπτών, το οποίο θα ονομάζεται Intercity Express.

Αντίστοιχα, τρένο Intercity Express θα εκτελεί στις 6.20 το πρωί το δρομολόγια Αθήνα-Θεσσαλονίκη διάρκειας τεσσάρων ωρών και 10 λεπτών. Και τα δύο δρομολόγια προβλέπεται να έχουν δύο στάσεις. Από τη Θεσσαλονίκη για Αθήνα στάσεις θα γίνονται σε Λάρισα και Παλαιοφάρσαλο, ενώ από Αθήνα για Θεσσαλονίκη σε Λιανοκλάδι και Λάρισα.

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται με δύο υπάρχοντα τρένα τα οποία έχουν αναβαθμιστεί εσωτερικά και εξωτερικά. Παράλληλα, μόνο για τα δύο αυτά τρένα έχει συναφθεί καινούργια συνεργασία για τα κυλικεία με την εταιρεία Βενέτη.

Τα υπόλοιπα δρομολόγια Intercity κατά τη διάρκεια της ημέρας θα έχουν διάρκεια από Θεσσαλονίκη για Αθήνα 4 ώρες και 9 λεπτά και από Αθήνα για Θεσσαλονίκη 4 ώρες και 23 λεπτά.

Μάλιστα, την ερχόμενη Τετάρτη θα διεξαχθεί ειδικό δρομολόγιο μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης με ηλεκτροκίνητο συρμό, παρουσία του υπουργού Υποδομών Χρ. Σπίρτζη και του γενικού γραμματέα Μεταφορών Θ. Βούρδα. Το τρένο θα πραγματοποιήσει διάφορες στάσεις κατά τη διαδρομή, για επιθεώρηση των έργων.

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο σχεδιασμός της εταιρείας για τη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης αναμένεται να ξεδιπλωθεί σταδιακά τους επόμενους μήνες.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ