Skip to main content

Θεσσαλονίκη: 2 Νοεμβρίου η πρώτη πτήση της Lufthansa από Φρανκφούρτη

Θα πραγματοποιηθεί και ξενάγηση από από στελέχη και μηχανικούς της Fraport Greece στον χώρο του εργοταξίου του νέου τερματικού σταθμού

Την επόμενη Παρασκευή 2 Νοεμβρίου αναμένεται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης η πρώτη απευθείας πτήση της Lufthansa από Φρανκφούρτη για Θεσσαλονίκη. Η πτήση θα αναχωρήσει από τη Φρανκφούρτη στις 6.50 πμ και θα προσγειωθεί στις 10.15 πμ στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια θα αναχωρήσει από το Μακεδονία στις 11.05 πμ για τη γερμανική πόλη.

Το νέο δρομολόγιο θα εκτελείται κάθε Παρασκευή και Κυριακή. Την Κυριακή η πτήση θα αναχωρεί από τη Θεσσαλονίκη στις 2:35 μμ.

Αντίστοιχα, η πτήση Φρανκφούρτη – Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιείται την Κυριακή στις 10.15 πμ.

Σύμφωνα με τη Lufthansa, το δρομολόγιο θα εκτελείται με αεροσκάφος τύπου Airbus A320, η διάρκεια της πτήσης θα είναι 2 ½  ώρες περίπου και η καλυπτόμενη απόσταση είναι 1.542 χλμ (833 ναυτικά μίλια).

Η Fraport Greece έχει οργανώσει εκδήλωση υποδοχής της πρώτης αυτής πτήσης της γραμμής Φρανκφούρτη-Θεσσαλονίκη, ενώ θα πραγματοποιηθεί και ξενάγηση από από στελέχη και μηχανικούς της Fraport Greece στον χώρο του εργοταξίου όπου υλοποιούνται τα έργα κατασκευής του νέου τερματικού σταθμού.