Skip to main content

Στις 24 Φεβρουαρίου η απόφαση για Ζαγοριανό

Στις 24 Φεβρουαρίου συνέρχεται το 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης, προκειμένου να εξετάσει το ερώτημα του υπουργού Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη, για το εάν θα τεθ
Στις 24 Φεβρουαρίου συνέρχεται το 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης, προκειμένου να εξετάσει το ερώτημα του υπουργού Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη, για το εάν θα τεθεί ή όχι σε προσωρινή αργία ο 4ος ειδικός ανακριτής, Νικόλαος Ζαγοριανός, που χειρίστηκε την υπόθεση της Siemens, μετά την σε βάρος του άσκηση ποινικής δίωξης.

Ήδη ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Γεώργιος Καλαμίδας, έχει ορίσει τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών, Φώτιο Μακρή, εισηγητή για το ερώτημα του κ. Καστανίδη.

Σε βάρος του Ν. Ζαγοριανού  έχει ασκηθεί ποινική δίωξη: 1) για κατάχρηση εξουσίας, καθώς δεν εξέδωσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κ. Χριστοφοράκου για την υπόθεση του C4I, 2) για παράβαση καθήκοντος, καθώς δεν χορήγησε αντίγραφα της δικογραφίας από την υπόθεση της Siemens στους δικηγόρους των εμπλεκόμενων προσώπων.

Πριν την άσκηση ποινικής δίωξης είχε προηγηθεί η άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του 4ου ειδικού ανακριτή από τον αντιπρόεδρο  του Αρείου Πάγου για τα ίδια αδικήματα.