Skip to main content

Στις 25 Φεβρουαρίου τα εγκαίνια της έκθεσης sabir στο Αρχαιολογικό

Σε ένα μουσειακό περιβάλλον, όπου η αρχαιότητα είναι κυρίαρχη η σύγχρονη αισθητική πρόταση αποκτά τη διάσταση μιας παρέμβασης, σημειώνει το ΑΜΘ.

Στις 25 Φεβρουαρίου, στις 12.00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της νέας περιοδικής έκθεσης της Έλενας Παπαδημητρίου sabir στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Η επιλογή της παρουσίασης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης της εικαστικής έκθεσης της Έλενας Παπαδημητρίου σίγουρα δεν είναι τυχαία.

«Οι μετακινήσεις των πληθυσμών, ηθελημένες ή επιβεβλημένες, αποτελούν διαχρονικά ένα πλαίσιο αλλαγής, μεταμόρφωσης και εξέλιξης, αλλά και πόνου, τραγωδίας και ερήμωσης.

Σε αυτό το πλαίσιο η ανθρώπινη μοίρα, και ιδιαίτερα αυτή της γυναίκας, που αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο της δύναμης της ζωής και της αδάμαστης θέλησης για τη διατήρηση της οικογενειακής εστίας, δοκιμάζεται σκληρά.

Σε ένα μουσειακό περιβάλλον, όπου η αρχαιότητα είναι κυρίαρχη και τα κατάλοιπα του υλικού πολιτισμού μαρτυρούν τον αδιάλειπτο αγώνα για επιβίωση, η άκρως ενδιαφέρουσα σύγχρονη αισθητική πρόταση αποκτά τη διάσταση μιας παρέμβασης και επιτρέπει πολλαπλές προσεγγίσεις», αναφέρει το ΑΜΘ.